Kaitseliidu rokipunt möllab suvepealinnas

Johanna Roos
, suvereporter
Copy
Mustad Kolonelid teevad suvepealinnas mürtsu.
Mustad Kolonelid teevad suvepealinnas mürtsu. Foto: Madis Sinivee

Kaitseliidu rokkansambel tuleb laupäeval suvepealinna mürtsu tegema.

“Bänd sai alguse ühest viie aasta tagusest kihlveost: ametisse astunud Tallinna maleva pealik vedas oma eelkäijaga kihla, et ega ta oma kitarrplõnnimisega ikka suurema publiku ette astuda julge. Seepeale pani kolonelleitnant Toomas Väli kokku neljaliikmelise rokkbändi, millega roniti Tallinna maleva aastapäevapeol lavale ja mängitigi rahva rõõmuks mõni vahva lugu. Kihlvedu oli võidetud ja bändile alus pandud,” räägib bändi liige Erik Reinhold.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva kunagine pealik ja nüüdne Pärnumaa arenduskeskuse juht Reinhold mängib ainsa pärnakana nüüd 12-liikmeliseks kasvanud bändis muu hulgas saksofoni ja suupilli.

Ansamblisse kuuluvad eranditult kaitseliitlased, kellest enamik on ohvitseri auastmes, sekka mõni veebel ja reamees. Võimalusel mängitakse alati Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide auks ja toetuseks, kuna liikmete hulgast leiab üksjagu veterane, kes teinud kaasa paljudel missioonidel. 

Erik Reinhold
Erik Reinhold Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

“Mustade Kolonelide repertuaarist leiab mõnusasse militaarsesse sousti kastetud kodumaist ja üleilmset rokiklassikat, kantrit ja bluusi, sülti ja torti,” kirjeldab Reinhold.

Viimasel paaril aastal on Mustad Kolonelid stuudiosalvestusteks kogunenud just Pärnusse, kus tegutseb bändi lemmikhelimees Janek Kivi, kes keerab kolonelide helipuldi nuppe ka laupäeva õhtul Iseseisvuse väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles