“Nöbinina” ootab laste joonistusi

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastelt oodatakse joonistusi nõid Nöbininast.
Lastelt oodatakse joonistusi nõid Nöbininast. Foto: Ülo Josing/ERR

Eesti Televisioonis jooksva kogupereseriaali “Nöbinina” teise osa telelinastuse eel ootab teletiim kuni 12aastastelt lastelt joonistusi teemal “Minu Nöbinina”.

“Nöbinina” stsenaristi ja režissööri Elo Seliranna teatel kleebitakse parimad joonistused nõiaraamatusse ja need hakkavad rändama koos “Nöbinina” näitusega, mis on praegu üleval telemaja 1. stuudio fuajees.

“Joonistusvõistluse võitjad kuulutatakse välja märtsis ja kolm vahvat joonistajat saavad kingituseks seriaali põhjal ilmuva raamatu,” kinnitas Selirand.

Laste joonistusi oodatakse posti teel 24. veebruarini Eesti Televisioonis.

Laupäeval kell 20 algavas teises osas näeb, kuidas Nöbinina lõpetab nõiakooli. Oma oskustega ei teeni ta aga välja teiste nõidade poolehoidu ja nii lahkubki ta nõiakülast inimeste maailma, kus satub seiklustesse. Nöbinina aitavad seal uued sõbrad ja võlukunst.

Kümneosaline sari on nüüdisaegses vormis jutustatud lugu sõprusest ja armastusest. Peale nõiamaagia näeb selles tegijate sõnul suurimat julgust - olla kõigist teistest erinev, tõestades, et just iseendaks jäädes võib leida koha elus ja mõistvad kaaslased.

Loo on Kristiina Kassi raamatu “Nõianeiu Nöbinina” ainetel kirjutanud ja lavastanud Elo Selirand. Nimiosas mängib Mari Pokinen, teistes rollides Kersti Tombak, Anu Lamp, Ülle Kaljuste, Hannes Kaljujärv, Laura Nõlvak, Tanel Ingi, Päär Pärenson, Mirtel Pohla, Ott Kartau jpt. Laulude muusika ja tekstid lõi Peeter Volkonski, kunstnik on Jaana Jüris, kostüümikunstnik Gerly Tinn. Juhtoperaatorid Elen Lotman ja Raul Priks, monteerija Viljar Särekanno.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles