Suvepealinna sporditaristu täienes ainulaadse tenniseväljakuga

Copy
Suvepealinna lisandus uus tenniseväljak.
Suvepealinna lisandus uus tenniseväljak. Foto: Reimo Ruubel

Viimastel nädalatel on Pärnusse lisandunud mitu moodsat spordiplatsi: Mai kergliiklustee ääres ootab mängijaid Mehhikos sündinud pallimängu padeli väljak, rotarite panusel avati Munamäel linna esimene plastkattega tänavakorvpalliplats. Äsja lubati huvilised Tammsaare puiestee äärsele Eesti esimesele iseteeninduse põhimõttel töötavale täisautomaatsele tenniseareenile.

Pärnust pärit iduettevõtte MyGames ja ehitusfirma Sa.Met koostööst sündinud uuenduslik mängukontseptsioon lubab saviliivaväljakut broneerida äpist ja veebibrauserist. Pääsu platsile tagab broneerijale saadetav kood, mis avab värava ja lülitab automaatselt sisse väljaku tuled. Arendaja on algusest peale pidanud silmas sporditaristu täielikku automatiseeritust: nii ühilduvad omavahel läbipääsu-, valgustus- ja valvesüsteem. Andunumad harrastajad saavad treeningu järel teha oma sooritusest videoanalüüsi, sõpruskondade kohtumisi on võimalik jälgida otseülekandeski.

“Tegemist on kontaktivaba teenusega. Kui olukord nõuab, saab süsteemist määrata kahe mängu vahele pausi: nii ei ristu eri seltskondade teed,“ rääkis projekti üks algatajatest Margus Randmäe.

Eestvedaja sõnutsi lubavad väljaku ehitamisel kasutatud moodsad materjalid ja valguslahendus tennisehooaega mitme kuu võrra pikendada. “Algust saab tõenäoliselt teha juba aprillis ja hooaeg kestab vähemalt septembri lõpuni. Võtame esimest väljakut juhtprojektina. Võimalik, et tulevikus hakkame pakkuma väljakute juurde kuuluvate olmehoonete rendi- ja müügiteenustki,” lisas Randmäe.

Edaspidi plaanivad arendajad koostöös kunstiakadeemiaga välja töötada tenniseväljakute tarbeks uuendusliku mööblisarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles