Kilingi-Nõmme pühendab päeva noortele

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Üht töötuba tuleb Kilingi-Nõmme kandi lastele tegema Võrumaal tegutsev Leiutajate Külakooli tsirkusepunt.
Üht töötuba tuleb Kilingi-Nõmme kandi lastele tegema Võrumaal tegutsev Leiutajate Külakooli tsirkusepunt. Foto: Erakogu

Kilingi-Nõmme linnapäevad jäävad tänavu küll ära, see-eest linna suveaias toimub homme Saarde valla laste ja noorte päev.

Tavapäraselt on juuli teisel nädalavahetusel korraldatud Kilingi-Nõmme linnapäevad, ent tormiline kevad pani korraldajaid võtma vastu otsuse jätta need tänavu ära. “Otsuse pidime langetama mai teises pooles, sel ajal polnud veel teada, et olukord nii kiiresti leeveneb,” selgitas Saarde vallavalitsuse humanitaarnõunik Annika Viibus.

Nüüd on samale nädalavahetusele planeeritud laste ja noorte päev ning Riho Sibula tasuta kirikukontsert.

Sündmust korraldab Kilingi-Nõmme klubi, kelle parem käsi on Kilingi-Nõmme lasteaed, vabatahtlikena tulevad appi Surju noored. Esinevad Githa võimlejad ja Lähkma noored pillimehed.

Päev on läbi mõeldud nii, et seal jaguks katsetamisrõõmu nii mudilastele, teismelistele, 20ndates noortele, emadele-isadele kui vanaemadele-vanaisadele ja eakatele. Tuleb tulla lihtsalt kohale, sest enamik tegevusi on tasuta. Kilingi-Nõmme klubi juhataja Kinne-Riin Reest märkis, et kuna lapsed on kaua üksinda kodus istunud, sooviti nende suvevaheaega tegevustubadega veidigi huvitavamaks muuta.

Põnevust peaks jätkuma, sest üheks päevaks antakse siin võimalus liituda Võrumaa Leiutajate Külakooli tsirkusepundiga, saada osa teadusteatrisõust “Teeme keemiat”, mis on täis värvilisi leeke, võimsaid plahvatusi ja muinasjutulisi udukogusid, või õppida Kristjan Jõemägi ja Janek Sambergiga Aafrika trumme mängima. Jõemägi põristab trumme ja muid löökriistu maailmamuusikabändis Bombillaz ning Samberg naasis just Aafrikast, kus käis trummidega lähemalt tutvust tegemas.

Ehkki linnapäevi ei toimu, teeb Saarde koduloohuviliste seltsing nagu ikka pühapäeval oma traditsioonilise koduloolise jalutuskäigu. Retk algab kell 11 Keskpargist ja viib kodukandihuvilised Kiriku tänavasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles