Kohalikud krossisõitjad tegid Soome meistrivõistlustel puhta vuugi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu motoklubi sportlased Joosep Pärn (vasakul), Jörgen-Matthias Talviku ja Harri Kullas.
Pärnu motoklubi sportlased Joosep Pärn (vasakul), Jörgen-Matthias Talviku ja Harri Kullas. Foto: Jörgen-matthias Talviku #261/Facebook

Eile toimus Karkkilas Soome motokrossi meistrivõistluste avaetapp. Ehkki vihm muutis raja võistlejatele väga raskeks, sai sõidud siiski ära teha. Osales ka Pärnu motoklubi sõitjaid, kes triumfeerisid nii MX1 kui MX2 klassis.

MX1 klassis oli kogu päeva jooksul mees teiselt planeedilt Harri Kullas. Juba ajasõidus edestas ta teise koha meest Andero Lusbot koguni nelja sekundiga. Esimeses sõidus oli Kullase edu teisena lõpetanud Kim Savaste ees koguni minut ja 20 sekundit. Sõidu kolmandana lõpetanud Rene Ranniko kaotas liidrile juba ringiga. Teises sõidus oli taas parim Kullas, kellele järgnesid Savaste ja Tanel Leok. Nõnda teenis Kullas 50 silmaga kindla etapivõidu.

MX2 klassis olid eestlaste lootused Jörgen-Matthias Talviku peal. Avasõidus võttiski pärnakas pooleminutilise eduga kindla esikoha. Teises sõidus kujunes Talviku edu järgnevate ees veelgi suuremaks – 50 sekundit. Nii pälvis Talvikugi 50 punktiga etapi esikoha.

85cc klassis sõitis Joosep Pärn teise koha vääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles