Kultuuriklubi Tempel taaselustub üheks suveõhtuks

Johanna Roos
, suvereporter
Copy
Kultuuriklubi Tempel püstitab suvepealinnas üheks õhtuks välilava.
Kultuuriklubi Tempel püstitab suvepealinnas üheks õhtuks välilava. Foto: Lilli Tölp

Pärnu kultuuriklubi Tempel sulges kevadel uksed ja lõpupauk jäi koroonamöllu pärast tegemata. Ent ometi ei suuda alternatiivklubi lipukandjad end koduseinte vahel peita – Tempel tuleb üheks õhtuks välilavana tagasi suvepealinna.

Templi endise eestvedaja ja ürituse peakorraldaja Andres Tölbi sõnutsi tahavad klubilised näidata, et nad pole roostes ja suudavad Pärnu muusikal elumärke hoida. “Suvel tahaks ikka muusikat teha,” selgitab Tölp.

Sündmus on osa kodulinna bändide The Boondocks ja Steps to Synapse üle-eestilisest kontserdituurist. Ansamblid võtsid Tölbiga ühendust ja uurisid, kas ka suvepealinn saaks neid tuuril vastu võtta, ning palusid, et Tempel ürituse korraldaks. Nii otsustaski Tölp, et võtab organiseerimise enda peale. “Mõtlesin, et hea küll, kui linn on nõus, olen mina ka,” sõnas ta. “Andsin sõrme, võeti käsi, aga aitan hea meelega.” 

Andres Tölbi sõnutsi pole Templi seltskond roostes.
Andres Tölbi sõnutsi pole Templi seltskond roostes. Foto: Lilli Tölp

Toimumispaik määrati kindlaks alles nädalake tagasi. Koostöö tegemise kohta küsiti nii Mona Venüü treilerkohvikust, Oliveri aiakohvikust kui ka kunstnike majast, kuid keegi ei võtnud vedu. Lõpuks leiti endise Ühe Bussi terrass, kus kontsert nüüd toimub.

18. juunil ilmus Steps to Synapse’il singel “Two Tides”, mida kontserdilgi mängitakse. See on salvestatud koostöös Portugali salvestusinseneri José Diogo Nevesiga, kelle tööd tuntakse kogu maailmas.

“Lugu räägib ihast kellegi järele – nii suurest, et hakkad juba prantsuse keelt enda väljendamiseks kasutama,” selgitab loo autor ja bändi üks soliste Ivo Leesar. 

Steps to Synapse esitab suvepealinnas singlit.
Steps to Synapse esitab suvepealinnas singlit. Foto: Karoliine Aus

Indie rock’i ulgumerel tüüriv The Boondocks esitab ausat, toorest ja kirest nõretavat muusikat, mis pärnakatele juba tuttav.

Kodulinna ansambleid kuuleb-näeb suvepealinnas sel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles