Kuninglik kross meelitab ässad Pärnusse kihutama

Joel Kukk
Copy
Krossiässad sööstavad rajale.
Krossiässad sööstavad rajale. Foto: Rauno Kais

Nädalavahetusel näevad tehnikaspordifännid nädalavahetusel lennuvälja motopargis traditsioonilisel motokrossivõistlusel “Pärnu kuningas” kihutamas Eesti ja lähinaabrite krossiässi.

Eesti meistrivõistluste sarja kuuluvale kahepäevasele võidukihutamisele on oodata üle paarisaja motosportlase. Laupäeval võtavad omavahel mõõtu kaherattaliste tsiklite taltsutajad, pühapäeval lähevad rajale külgvankrid ja quadracer’id.

Mõlemad võistluspäevad algavad hommikul treeningusõitude ja kvalifikatsioonidega, seejärel selgitatakse paremus kahe sõidu põhjal. Mõnusa vahepalana saab motopublik nautida poole tunni jooksul staaride supersprinti, kus võistlejad kihutavad 200 meetri pikkusel kahe hüppega rajalõigul kahe kaupa ja võitja pääseb järgmisse ringi.

Laupäeva viimases stardis mängitakse välja Pärnu Kuninga tiitel ja sellesse sõitu pääsevad nii MX1- kui MX2-klassi 15 paremat.

“18 aastat tagasi korraldas Pärnu motoklubi esimese krossi Pärnu Kuninga tiitlile ja alates sellest on meie võidusõit kogunud aasta-aastalt aina rohkem populaarsust,” rääkis võistluse eestvedaja Jüri Makarov. “Tanel Leok on kuus korda võitnud prestiižika tiitli, Juss Laansoo neli ja Gert Krestinov kaks korda. Ühe võidu on saanud Harri Kullas, Priit Rätsep, Indrek Mägi ning lõunanaabrid Agris Litvinovs ja Toms Macuks.”

Makarovi sõnutsi tulevad rajale paljud Eesti ja Soome ässad ning hulk lõunanaabrite eliitsõitjaid eesotsas mullu Pärnu motokrossikuninga tiitliga pärjatud Macuksiga.

Pärnu motoklubi tugevamatest sõitjatest lähevad laupäeval koduraja juunioride 85 ccm konkurentsis võistlustulle Joosep Pärn ja Lennart-Samuel Talviku. MX1 klassis ihkab tunamullust võitu korrata Kullas ja MX2 tsiklite sõitudes on favoriit Jörgen-Matthias Talviku. Pühapäeval saavad motospordihuvilised nautida eelkõige kolmekordse Euroopa ja viiekordse Eesti meistri Kevin Saare meisterlikkust.

Mõlemal päeval algavad võistlussõidud kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles