Ringrajal tuleb põnev nädalavahetus

Joel Kukk
Copy
Superbike-klassi ässad sööstavad ringraja esimesse kurvi.
Superbike-klassi ässad sööstavad ringraja esimesse kurvi. Foto: Rauno Kais

Laupäeval ja pühapäeval kihutavad viie riigi motosportlased Pärnus auto24ringil Eesti, Läti, Leedu ja Baltimaade meistrivõistluste etapil.

Kõige kiiremate tsiklite Superbike-klassis on favoriit maailmameistrivõistluste karussellil tiirlev Hannes Soomer, kellele pakuvad konkurentsi valitsev Eesti meister Mihkel Osula Pärnu Vihuri motoklubist ja Soome ringrajaäss Ville Valtonen.

“Pärnu meeldib mulle väga ja ringrada on teil ülihea,” kiitis Valtonen pärnakaid. “Nädalavahetuse eesmärk on parandada isiklikku rajarekordit 1.14,2, mille sõitsin välja juba kolm aastat tagasi. Nädal hiljem võistlen Ungaris Alpe Adria sarjas, Eesti meistrivõistlused on selleks hea treening.”

Kindlasti on üks köitvamaid vaatmänge külgvankrite võidukihutamine, kus tugevatest soomlastest on stardis Markku Artiola ja Peetu Paavilainen, Tero ja Joni Manninen, Marko ja Ville Hurme ning kaks tütarlast Mia Karjalainen ja Minna Rantala tiimist Mimi Sidecar Racing. Eesti ekipaažidest on nimekaimad MMi kogemustega Eero Pärm ja Lauri Lipstok.

Vihurmoto klubi pealik Marko Rohtlaan rääkis, et Ducatidel tulevad meistrivõistluste avaetapil rajale Mihkel Osula, Mario Ilus ja Tarvo Kallas, kuid mullu klassis B1200 Eesti karikavõitjaks tulnud Taavi Nahko paraneb supermotos saadud vigastusest.

“Nii MiniGP kui Supersport 300 klassi noored sõitjad on himuga treeninud ja ootavad väga hooaja esimest ringrajavõistlust,” lisas Rohtlaan.

Eesti meistritiitlile võisteldakse klassides Superbike, Superstock, külgvankrid, Supersport 300 ja MiniGP. Eesti karikavõistlused toimuvad klassides B1200, B600, C-klass ja VihurMoto rahvaliiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles