Robi Salumets: Varsti saate kuulda eestlase kirjutatud Bondi-lugu

, suvereporter
Copy
Robi ­Salumetsale on Rannahotell üks esimesi ­kohti, kus ta hakkas mängima kohvikumuusikat.
Robi ­Salumetsale on Rannahotell üks esimesi ­kohti, kus ta hakkas mängima kohvikumuusikat. Foto: Lilli Tölp

Suvepealinnas tegutsev 18aastane virtuoos Robi Salumets on juba väiksest peale olnud kirglik helilooja ja pillimängija. Ta on osalenud paljudel konkurssidel, auhindu võitnud, linnaorkestrile pala kirjutanud ning oma klaveriõpetajatki juhendanud. Salumets arranžeerib praegu peamiselt lugusid ja järgmisel aastal kavatseb alustada õpinguid prestiižikas ülikoolis välismaal.

Kohtusime noore meistriga Rannahotelli terrassil intervjuuks.

Miks te just selle koha valisite?

See oli üks esimesi kohti, kus ma hakkasin kohvikumuusikat mängimas käima. Varem olin kontserdisaalides mänginud ja kodus klimberdanud, aga siis kutsuti esimest korda siia. Tuli teine kord, siis kolmas ja nii ma siin vaikselt mängimas käin.

Ma arranžeerin praegu päris paljusid palu. Inimesed kirjutavad loo valmis ja tahavad sellest fonogrammi saada. Mõnikord on bänd, mõnikord ka orkester. Viimasel ajal on hakanud tööotsi palju tulema: epideemia ajal tuli inimestel palju mõtteid pähe.

Mõni mängib lihtsalt kitar­riga akordid sisse, teine laulab. Vahel ehitan loo peaaegu nullist üles. Teen orkestrile arranžeeringu. Saadan selle neile, kui sobib, siis lähme stuudiosse ja paneme professionaalselt kõlama. Kõik instrumendid pole päris, palju teeme MIDI kaudu ehk mängin digiklaveril, kasutades pärisinstrumentide helipanka (digiklaveriga saab jäljendada pillide heli, nii et see kõlab nagu päris, toim).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles