Mihkel Kose meeskond kindlustas endale regativõidu

Joel Kukk
Copy
Pärnu kapteni Mihkel Kose meeskond jahil Matilda 4 võib enne viimast võistluspäeva hakata regativõitu tähistama.
Pärnu kapteni Mihkel Kose meeskond jahil Matilda 4 võib enne viimast võistluspäeva hakata regativõitu tähistama. Foto: Oskar Linden

63. Muhu väina regati viiendal etapil seilasid merekarud Kakumäelt Piritale. Suurimate jahtlaevade ORC I grupis pani Pärnu kapteni Mihkel Kose meeskond jahil Matilda 4 oma paremuse 24 meremiili pikkusel sõidul taas maksma ja viimase sõidu tulemusest olenemata on nad regati võitnud. 

Teise koha punktid sai etapil hiidlase Tiit Vihuli Olympic ja kolmandaks tuli kalevlase Andres Luhti Adlante. Jaan Mugra Tuule oli üheksas, Rain Liiberi Take Off 17. ja Andres Tamme Linda 24.

“Meie kontol on kaks esimest, teine ja kaks kolmandat kohta ja kuna halvim tulemus läheb mahaarvamisele, ei suuda keegi meid enam püüda,” rääkis Kosk.

“Mullu võitsid Haapsalu mehed selle paadiga Euroopa meistritiitli. Sel aastal kaitseme uue meeskonnaga Tallinna Kalevi jahtklubi au. Pärnakatest on pardal veel viiekordne juunioride jääpurjetamise maailmameister Rasmus Maalinn. Ülejäänud on noored ja vihased pealinna poisid, kes sõit-sõidult on üha paremini oma ülesannetega hakkama saanud.”

Väärib meenutamist, et maailma DN-klassi jääpurjetajate eliitseltskonda kuuluv Kosk roolis seitse aastat tagasi Sugari meeskonna avamerepurjetamises Euroopa kullale.

ORC II grupis nautis Pirital võidurõõmu tallinlase Harles Liivi meeskond jahil My-Car, järgnesid Pärnu jahtklubi lipu all seilavad Ott Kikkase Sugar Marjaliisa Umbiga roolis ja Aivar Tuulbergi Katariina II. Erki Meltsa Directo sai kuuenda tulemuse, Keith Luuri Evelyn III oli 12., Priit Jürioja Windwalker 19., Alo Murutari Adventure 22. ja Ülar Jänese Noralii 26.

Enne viimast etappi juhib regatti Sugar kaheksa kohapunktiga, liidritele hingab kuklasse tallinlase Margus Žuravljovi Amserv Toyota ST ja kolmas on Katariina II.

“Täna oli närvesööv võistluspäev, mis õnneks lõppes meile üpris hästi,” märkis Umb. “Homme tuleb eelkõige Amservil silma peal hoida, et regativõitu saada. Teisest kohast tahapoole me enam kukkuda ei saa.”

ORC III grupis olid täna kolm kiiremat hiidlaste Celia, pealinna piigade Pilollieri III ja saarlaste Liliann. Tanel Kursi Põhjatäht sai kuuenda ja Kristofer Ennoki Port Artur seitsmenda koha. Nele Leit-Teetlausi Sly oli üheksas, Harri Murdi Temper kümnes ja Väino Hallikmäe Sinilind 11.

Enne viimast etappi on Port Artur regati edetabelis Pilollieri III ja Celia järel kolmas, Põhjatäht hoiab viiendat ja Temper kaheksandat kohta.

ORC IV konkurentsis seilasid pjedestaalile tallinlaste Julechka, hiidlaste Merilane ja Haapsalu meeste Lagle III. Esikolmikule järgnes Pärnu kapteni Tarmo Usta Hope, kalevlaste Vesileenu ja suvepealinna lipu all seilav La Folie Janno Simmi juhtimisel. Kaarel Lehtsalu Ninne lõpetas sõidu 16. kohal.

Viie etapi kokkuvõttes on regati liider Julechka, teisel kohal asub Vesileenu ja kolmandal Lagle III. Hope paatkond läheb viimasele heitlusele viiendal kohal.

Folkboot’ide klassis oli täna parim kalevlaste Tee Chee, teiseks tuli hiidlaste Bacchus ja kolmanda koha sai Kelvingi klubi meeskond jahil Tiina. Enne viimast etappi asuvad võrdselt kuue kohapunktiga liidrikohal Bacchus ja kalevlaste W Lind ja kolmas on Tee Chee.

Homme keskpäeval algav regati viimane sõit on pühendatud Tallinna olümpiaregati 40. aastapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles