Igal suvel eksib metsas ära poolsada inimest

Copy
Põhja-Pärnumaa piirkonnapolitseinikud Alar Abel (vasakul) ja Janek Saharenko (paremal) sõnutsi on inimese otsingul iga tund määrava tähtsusega.
Põhja-Pärnumaa piirkonnapolitseinikud Alar Abel (vasakul) ja Janek Saharenko (paremal) sõnutsi on inimese otsingul iga tund määrava tähtsusega. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Pärnumaa piirkonnapolitseinike Alar Abeli ja Janek Saharenko üks tööülesandeid on kadunud inimesi otsida. Politseinike andmeil eksib neid suvekuudel Eesti metsades ära poolsada.

Saharenkol on otsingutest jäänud meelde seik, kui tal esimest korda tuli oma töös kasutada helikopterit ööpimeduses. “Tänu soojuskaameratele leidsime eksinu kiirelt üles,” märgib ta. Lisades, et kõrgustes toimetanud kopter tekitas palju huvi kohalikegi seas.

Abel meenutas juhtumit, kui Selja kandis kadus ära umbes kaheaastane poiss. Tunniga kogunes üle 200 vabatahtliku, et mudilane üles otsida. Lõpuks leiti laps kodust kolme kilomeetri kauguselt metsatukast. “See juhtum näitas meile, kui abivalmid meid ümbritsevad inimesed on,” lausub Abel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles