Esitraktorist Dima säilitab plakateid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pärnu metsakombinaadi Surju metsapunkti estakaadile ja raudteeharule. Erakogust pärit foto Jaamaküla hiilgeajast on tehtud 1970. aastate alguses.
Vaade Pärnu metsakombinaadi Surju metsapunkti estakaadile ja raudteeharule. Erakogust pärit foto Jaamaküla hiilgeajast on tehtud 1970. aastate alguses. Foto: Erakogu

Aastakümnete koormast väsinud tööliste maja trepil tuleb vastu rõõmsailmeline veidi habetunud mees, kelle sünnikodu on Taga-Karpaatias ja kes noorena sattus Eestisse metsatööle. Ta on kunagise Pärnu metsakombinaadi esitraktorist Dmitri Mohnja, keda kohalikud Dimaks kutsuvad.

Mees ei taha pildile jääda ja juhib tähelepanu trepikoja seinal ehtnõukogulikus raamistuses ja teostuses plakatitele, mis eesti ja vene keeles hoiatavad tuletikkude lastele andmise ja ahjude liigse kütmise eest. “See on mälestus,” rõhutab ta ega mõista, miks vanu asju kergel käel prügikasti visatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles