Pärnakad kihutasid Soome krossil mehiselt

Joel Kukk
Copy
MX2 tsiklit taltsutav Jörgen-Matthias Talviku juhib täiseduga nii Eesti kui Soome meistrivõistlusi.
MX2 tsiklit taltsutav Jörgen-Matthias Talviku juhib täiseduga nii Eesti kui Soome meistrivõistlusi. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi krossiässad Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku panid teist etappi järjest Soome meistrivõistlustel oma paremuse maksma, Joosep Pärn kihutas taas teise auhinna vääriliselt.

Laupäeval “Pärnu kuninga” krossil võidu sõitnud motomehed jõudsid pühapäeva hommikuks Tampere rajale, et jahtida põhjanaabrite meistrisarja punkte. MX1 klassi avasõidu võitis Kullas 37sekundilise eduga Kim Savaste ees ja kolmas oli Miro Sihvonen.

Teistest eestlastest said Tanel Leok neljanda, Johannes Nermann üheksanda ja Rogert Room 15. koha. Teises sõidus tuiskas Kullas taas esimesena finišisse, kannul Savaste ja Nermann. Leoki kontole kanti kuuenda koha punktid. Kahe etapi järel on Soome meistrisarja kindel liider Kullas.

MX2 klassis ei suutnud keegi Talviku võidukäiku takistada. Esimeses sõidus kuulus noorele pärnakale kindel esikoht, 26 sekundit hiljem jõudis lõpujoonele Matias Vesterinen ja kolmandaks tuli Jere Haavisto. Egert Pihlak oli üheksas, Kaarel Tilk 15. ja Mikk-Martin Lõhmus 20.

Teises sõidus oli Talviku järel taas teine Vesterinen ja kolmanda koha sai Kimi Koskinen. Tilk jõudis finišisse kaheksandana, Pihlak oli kümnes ja Lõhmus 25. Põhjanaabrite meistrivõistlusi juhib selles klassis täiseduga Talviku.

Juunioride 85ccm masinaklassis heitles Pärn esikoha nimel Eelis Viemeröga. Avasõidu suutis meie poiss võita, kuid teises sõidus tuli tal tunnistada soomlase nappi paremust ja nii jäi ta etapi kokkuvõttes teiseks. Kolmanda auhinna teenis Saku Mansikkamäki, Romeo Pikand tuli seitsmendaks ja Sebastian Leok oli kümnes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles