Kuri käsi mängus? Tundmatu kassivaras veab kodukasse kümnete kilomeetrite kaugusele (1)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Raeküla kass Kusti leiti Nurme külast 16. päeval peale kadumajäämist tähelepaneliku kohaliku poolt.
Raeküla kass Kusti leiti Nurme külast 16. päeval peale kadumajäämist tähelepaneliku kohaliku poolt. Foto: Erakogu

Pärnu äärelinnas endise metsamajandi territooriumi taguse elamurajooni kahelt mõnesaja meetri pikkuselt uulitsalt on viimastel kuudel salapärastel asjaoludel kadunud karvaseid pereliikmeid. Ebaharilikuks teeb kasside kaotsimineku asjaolu, et loomad on üles leitud kohtadest, kuhu nad omal algatusel kindlasti ei jalutanud.

Õnneliku lõpuga kadumislugude rändurkangelased on kassid Kratt, Kusti, Winston ja Dora, kelle kodu asub Raeküla lõpus Marjametsa või sellega ristuval Rannametsa teel.

Vabakäigukasse varitsevad sellised ohud nagu autod, rebased, koerad ja halbade kavatsustega inimesed. Tundub, et suvepealinna lõunapoolses servas just säärane isik tegutseb. Kuidas muidu seletada lugude ühisosa, et eri ajal naabruskonnast haihtunud kolm miisut leitakse teiselt poolt Pärnut Nurmest ja üks Võistest? Pole tõenäoline, et nurrumootorid võtsid kätte ja otsustasid heast kodust, kus ninaesine tagatud, paarikümnekilomeetrise teekonna ette võtta. Selmet jõuda välja suvalisse kohta, hulguvad kolm neist lausa samas kandis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles