Lääneranna identiteedi loomine lasub noorte õlul

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Oidrema noortelaagrisse tuldi ­pooleks päevaks kokku, et suhelda ja sõpru näha. Seda peetakse noorsootöö nurgakiviks: teha valla ­lapsed omavahel tuttavaks.
Oidrema noortelaagrisse tuldi ­pooleks päevaks kokku, et suhelda ja sõpru näha. Seda peetakse noorsootöö nurgakiviks: teha valla ­lapsed omavahel tuttavaks. Foto: Lilli Tölp

Haldusreformis sündinud Lääneranna vald on eri­line ses mõttes, et nelja omavalitsuse liitumine toimus maakonnapiiriüleselt, mistõttu võiks arvata, et ühist identiteeti luua on seal keerulisem kui mujal. Ometi on just Lääneranna vallast kostnud Pärnumaal kõige jõulisemalt hääli haldusreformi kiituseks.

Lääneranna avalike suhete spetsialist Kristina Kukk, püüdes vastata küsimusele, miks läänerannalastega kõneldes jääb peale uue omavalitsuse moodustamise heakskiit, nimetas rea hilisaegseid saavutusi. Nagu näiteks uue tööstusala ja tervisekeskuse rajamine või tänavavalgustuse renoveerimine (elektrikulukama vähemkuluka vastu vahetamine), või puhkealade taristu ehitamine. Mereäärse Lääneranna omapärast sõltuvalt eristub neis ettevõtmistes kindlasti kalasadama süvendamine ja kaiehitus Virtsus.

Aga kui kõne alla tuli vast loodud valla identiteedi ehk ­ühise kodukohatunde loomine üle nelja endise valla, hakkas vaekauss üha enam kalduma valla noorte ja nende tegemiste poole. Mullu veebruaris loodi Lääne­ranna noorte volikogu. Seda on tehtud mujalgi. Aga Läänerannas paistsid silma põhjalikkus ja korrektsus, millega see loodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles