Pärnumaa ettevõtlusinkubaator alustab koostööd Tehnopoliga

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Arendavatest teenustest on kutsutud osa saama kogu maakonna ettevõtjad, rõhutab SAPA juhataja Erik Reinhold.
Arendavatest teenustest on kutsutud osa saama kogu maakonna ettevõtjad, rõhutab SAPA juhataja Erik Reinhold. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa ettevõtlusinkubaator ja Tehnopol Startup Inkubaator sõlmisid juuli keskel koostööleppe, et pakkuda nii linna kui ka maakonna alustavatele ja tegutsevatele ettevõtetele mentorlusprogrammi. Nii parandatakse Pärnumaa ettevõtluse tugisüsteemi, luuakse ettevõtetele võrdsed võimalused kvaliteetsele koolitusprogrammile ning mentorlusele ka väljaspool pealinna, nagu teatas sihtasutus Pärnumaa arenduskeskus (SAPA).

Suvepealinnas toimetavatele ettevõtetele tuuakse kohale mentorid, kes aitavad äri arendada. 12kuuline programm ei ole mõeldud ainult tehnoloogiafirmadele: peale IT-valdkonna võib kandideerida rohemajanduse-, loome-, turismi-, finants- või haridussektorist. Välistatud pole teiste valdkondade ettevõttedki, mis maakonnas tegutsevad või soovivad siin alustada.

Ettevõtlusinkubaatori arendamine on osa suuremast projektist “Kobar”, mille kaudu Pärnumaa arenduskeskus loob uusi lahendusi ettevõtluse, teaduse ja hariduse koostööks.

“Me oleme Pärnus murdmas arusaama, et ettevõtlusinkubaator on ennekõike odav kontorihotell,” ütles SAPA juhataja Erik Reinhold. “Me arendame intellektuaalset väärtusloomet toetavat teenusepaketti, mis aitab avada nii alustavate kui juba pikalt toimivate ettevõtete potentsiaali ja uusi edušansse. Samuti pole inkubaator kuidagi geograafiliselt seotud vaid Pärnu linnaga: arendavatest teenustest on kutsutud osa saama kogu maakonna ettevõtjad.”

Tekkinud uues majanduslikus olukorras võib töötus piirkonnas tunduvalt kasvada. Seetõttu aitab uute lisa-koostööabinõude piirkonda toomine suurendada ümberõppeviise ja aidata kriisist välja tulevat majanduskeskkonda. Oluline on luua siin võimalusi tõestatud metoodika ja kogemuste pagasi kaudu, pakkudes tuge alustavatele ja tegutsevatele ettevõtjatele. Eesmärk ongi suunata rakenduseta jäänud inimesi ja teisi sihtrühmi ettevõtluse juurde, toetada nende äri alustamise teekonda ja muuta nad ettevõtjatena iseseisvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles