Riik toetab keskkonnahariduskeskusi 140 000 euroga

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Keskkonnahariduskeskused aitavad lasteaia- ja kooliõpetajatel tunde anda ning panustavad keskkonnateadlikkuse suurendamisse aktiivõppe teel.
Keskkonnahariduskeskused aitavad lasteaia- ja kooliõpetajatel tunde anda ning panustavad keskkonnateadlikkuse suurendamisse aktiivõppe teel. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab 140 450 euroga 28 mittetulundusühingut ja sihtasutust, mis annavad keskkonnaharidust ja mis eriolukorrast tingituna ei saanud pakkuda aktiivõppeprogramme koolidele-lasteaedadele.

Valitsuse otsusega eraldatud toetussumma aitab keskustel 12. märtsist 31. detsembrini 2020 tasuda näiteks kommunaalkulusid, töötasusid, programmide elluviimiseks vajalike vahendite soetamise kulusid.

Maakonniti oli enim toetuse saajaid Harjumaal – üheksa. Tartumaal oli neid viis, Ida-Viru- ja Viljandimaal kolm ning Võru, Lääne-Viru ja Pärnu maakonnas üks.

Keskkonnaminister Rene Koka sõnutsi näitas eriolukord ilmekalt, kui suurt huvi tunnevad inimesed looduses viibimise vastu. “Keskkonnateadlikkust laste ja noorte seas on suurendada äärmiselt oluline ja keskkonnahariduskeskused on seejuures suureks abiks. Loodan, et koolid ja lasteaiad üle Eesti pakuvad oma õpilastele aina enam põnevaid ja kättesaadavaid aktiivõppeprogramme,” ütles minister pressiteate vahendusel.

Eestis tegutseb üle 100 keskkonnahariduskeskuse ning nendest poole moodustavad sihtasutused ja mittetulundusühingud, kus eri vanuseastmetele pakutakse õppeprogramme, mis toimuvad enamasti keskustes ja looduses. Keskused aitavad lasteaia- ja kooliõpetajatel tunde anda, toetavad loodusteadusliku kirjaoskuse kujunemist ja panustavad keskkonnateadlikkuse suurendamisse aktiivõppe kaudu.

Loodus- ja keskkonnahariduskeskuste toetusmeetme töötas välja keskkonnaministeerium koos KIKiga pärast valitsuse raha eraldamise otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles