Jaanihanso siidrivabrik päästis Libatse kooli klaveri ja avas Mari Kalkuniga uue välilava

Copy

Mullu otsustas Põhja-Pärnumaa vallavolikogu tulla vastu Libatse külaseltsi pöördumisele jätta sealne lasteaed-algkool avatuks veel üheks õppeaastaks. Ehk asutus lõpetas tegevuse tänavu 1. juulil. Maja jäi tühjaks: klassid mudilaste ja õpetajateta. Kuid ühele asjale puhuti elu taas sisse: võimlas nukrutsenud ja tolmu kogunud Riga pianiinole.

Kes osanuks arvata, et vana, aastaid oma eesmärki koolimajas täitnud pill saab uue kodu siidrivabriku õunapuude vahel? Ja et selle õnnistab pärast taassündi sisse Võru juurtega muusik Mari Kalkun?

Õunaaiast siidrivabriku õuele

Kui Jaanihanso siidrivabriku peremees Alvar Roosimaa kohalike kaudu direktorini jõudis, selgus, et pill antakse hea meelega uuele omanikule. “Sõitsime järelkäruga kohale ja tõime ära. Leidsime Pärnust suurepärase pianisti ja klaverihäälestaja, kes pisivead parandas, kõik, mis pingutamist vajas, pingutas, ning andis hinnangu, et pianiinost saab asja ja heli on üle ootuste hea,” oli Roosimaa rõõmus. Siidrivabriku eestvedajal läks mitmel põhjusel silm särama võimalusest tuua õuele klaver. Nimelt plaanis ta avada Jaanihansos välilava ja teha seda koos Võrumaalt pärit muusiku Mari Kalkuniga.

“Mari ütles, et oleks eriti tore, kui saaks kontserdi anda päris pianiinoga: pillil, millel ta ise mängis ja salvestas uue “Õunaaia albumi”,” rääkis Roosimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles