President avab Pärnumaa rannikul väikesadama

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Varbla puhkekeskuse sadam linnulennult.
Varbla puhkekeskuse sadam linnulennult. Foto: Kristian Pikner

Sel nädalal Eesti eri paiku külastav president Kersti Kaljulaid jõuab reedel Pärnumaale, kus avab Lääneranna vallas Varbla puhkeküla vast valminud sadama.

Varbla puhkeküla sadamale pandi nurgakivi kaks aastat tagasi ja see oli plaanis avada tänavu mais, kuid riigis kehtinud eriolukord lükkas avamispidustused paari kuu võrra edasi.

Äsja valminud sadam võtab vastu kuni 2,5meetrise süvisega ja 24 meetri pikkusi aluseid. Sadamas on 20 kaikohta. Ligemale kilomeetrise sissesõidukanali äärde jääb romantiline muul.

Samas on sadamahoone, kus asuvad restoran ja sadamakapteni tööruum. Abihoones on dušid ja tualettruumid külalisjahtide meeskondadele. Sadama arendaja on AS Varbla Puhkeküla.

Puhkeküla sadam võimaldab kohalikul kogukonnal pääseda merele, samuti suureneb selle piirkonna atraktiivsus turistide ja mereteemaliste ürituste korraldajate silmis.

Ehitust rahastati osaliselt Eesti-Läti piiriülese koostöö programmist, mille eesmärk on parandada purjetamise taristut, ehitamaks sadamavõrgustikku Eestis ja Lätis, et edendada Ida-Baltikumi kui purjetamise sihtkohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles