Sisukord
Kultuur
Paberleht

Endla laval keedetakse augustis rupskeid ja soolatakse räime

4 min lugemist
Liina Undi kujundatud lava näeb välja justnagu kortermaja soolestik: on radikad, juhtmed, torud ja välipeldiku kloaak, aga vaheseinad puuduvad. FOTO: Ruudu Rahumaru/Endla teater

Mis on täisväärtusliku elu retsept? Üks keskmise suurusega armastus, üks suurem või kaks väiksemat uhkusejalga, kaks lootusekoiba, 500 grammi õnne, üks tükeldatud häbi, kaks kooritud kurbust, kolm riivitud unistust, kümme raevutera, näpuotsaga huumorit ja hirmu, väga palju vett, õhku ja aega.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kevadine, esimene koroonapuhang sundis Endla teatrit kiiresti oma suvelavastuse plaanid ümber tegema. Nii jõuabki augus­ti esimesel päeval Pärnu teatri suurele lavale hoopis teine, verivärske lugu normaalsetest inimestest uskumatus situatsioonis.

Nimetatud kulinaarseks düstoopiaks, võib seda näitemängu autori Ott Kiluski ja lavastaja Kaili Viidase sõnutsi tituleerida ka maagiliseks realismiks või koduseks operetiks, sest kõik näitlejad laulavad (laulude autorid on ­Kilusk, Jaanus Mehikas ja Feliks Kütt, A. J.) ja igaühel on pidada oma siseheitlus, keskkond aga on ainese saanud elust enesest.

30.07.2020 01.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto