Uksele koputab suve kultuuriliselt kirevaim nädalalõpp

Copy
Pärnu kultuurikorraldajad peavad tänavu võtma arvesse erireegleid, tagamaks enda ja külastajate turvalisus.
Pärnu kultuurikorraldajad peavad tänavu võtma arvesse erireegleid, tagamaks enda ja külastajate turvalisus. Foto: Taavi Tommy Pärnsalu

Pärgviiruse puhang nügis kevadised ja varasuvised üritused heina- ja lõikuskuule. See tähendab, et siiani üsna rahulikus rütmis tiksunud Pärnu kultuurielu vahetas juuli hakul käiku. Kultuurivedurites pulbitses soov jätkata. Tulemus? Tänavuse suve kultuurilis-spordiliselt kirkaim nädalavahetus koputabki uksele: linnavalitsus on 7.–9. augustiks väljastanud 21 vabaõhuürituse luba, mida võib veel juurde tulla.

Unustada ei saa katuse- ega hoovikontserte, tubaseid ette­võtmisi, mis tõstavad sündmuste arvu pea 30ni.

Kuurortlinnale on suvine kultuuriküllus voorus. Ometi valmistab muretki: kuidas järgitakse terviseameti reegleid, peetakse kinni heakorra- ja turvalisusnõuetest, ollakse linnarahvale meelt mööda ja tagatakse mitmekesisus?

Uurisime siinsetelt korraldajatelt ja raelt, mis on nädalalõpu rõõmud ja võimalikud probleemid.

Elu peabki suvel keema

Suvel on üritusteks sobivaid nädalavahetusi vähe, mistap tihe kava ei pruugi linlasi üllatada.

Supeluse aastalaada korral­daja Liis Lindmäe arvates tekiks mure siis, kui tõmbeüritusi toimuks samal ajal mujal linnadeski. “Mida rohkem sündmusi Pärnus korraga on, seda rohkem siia inimesi tuleb,” leiab Lindmäe.

Karusselli baari omanik ja laada kaaskorraldaja Ergo Sartakov usub sedagi, et linnarahvas, kes kodunt nina välja pistnud, jõuab kümmekonna minutiga mitmesse punkti vihtuda.

Hüpanud ratta selga Martensi väljakul, velotada sealt Stei­neri aeda, suunduda Supeluse uulitsale, võib lõpuks jõuda tiiruga Raeküllagi. Nii plaanib teha Mart Tõnismäe, kes tänavu hansa­päevade ärajätnuna on külastaja rollis. “Linnaruum on elu täis ja suvi keeb,” rõõmustab kultuurihuviline.

Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink ning praegu välismaal viibiv pärnakast lavastaja Barbara Lehtna lisavad, et rikkalik valik pakub elamusi ja on üldjoontes pluss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles