Galerii: kodutütred ja noorkotkad ammutasid laagris teadmisi ja vaatasid tulevikku

Annika Kuusik
, reporter
Copy

Samal ajal kui osa kodutütreid osales Valgamaal katsumusrohkel võistlusmatkal, toimus Pärnumaal Potsepa karjääris niisama kaalukas maakonna kodutütarde ja noorkotkaste suvelaager, kust võttis osa pea 200 noort vanuses kaheksa kuni 18aastat.

Kolm päeva kestnud laagris tutvusid noored kõikvõimaliku varustusega, õppisid näiteks, kuidas käepäraste vahenditega endale vee peal püsimiseks alus ehitada ja said naiskodukaitsjatelt näpunäiteid, mismoodi katelokis pannkooke küpsetada.

Pärnumaa kodutütarde ringkonnavanema ja laagri üldjuhi Aina Tarvise sõnul oli sellesuvise maakonnalaagri põhieesmärgiks Kaitseliidu ning Naiskodukaitse väljaõppeliste eripärade tutvustamine riigikaitsjate järelkasvule. Kolme päeva jooksul said osalejad 15 tegevuspunktis katva ülevaate Kaitseliidu täiskasvanute maailmast ja kaitseliitlaste ning naiskodukaitsjate igapäevastest toimetamistest. "Kindlasti avardas nähtu ja kogetu nooremate laagriliste silmaringi ning usutavasti on see tarvilikuks abiks vanemetele kodutütardele ja noorkotkastele tuleviku valikute tegemisel,“ ütles Tarvis.

Laagrist ei puudunud tants ja trallgi. Reedesel lõkkeõhtul tantsutas oma rahvalike lauludega laagrilisi Sindi ansambel Agulipoisid. Tarvise sõnul jäid maakonna noored laagriga väga rahule ja hindasid selle põnevaks ning õpetlikuks. 

Laupäeval tuli veel läbida omajagu tegevuspunkte ja koju jõudsid laagrilised õhtutundidel.

Maakondlikke suurlaagreid korraldatakse kaks korda aastas – suvel ja talvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles