Pärnu sõudeklubid etendasid karikavõistlustel peaosi

Copy
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: Elmo Riig

Laupäeval toimusid Pärnus riigi paremiku osavõtul sõudmise Eesti karikavõistlused. 2000 meetri finaalidele eelnes täiskasvanute koondisse kandideerijate kondiproov kahepaatidel.

Karikavõistlustel selgitati nii individuaalsed kui võistkondlikud parimad kohapunktide alusel. Suure trofee – Eesti karika – võitis 160 punktiga jõuproovi korraldust koordineerinud Pärnu sõudeklubi, mille järgnesid SAK Tartu 148 ja Pärnu sõudekeskus Kalev 113 punktiga.

Finaalsõitudele eelnenud koondise katsesõit kulges peamiselt kahe duo vedamisel: peatreener Veikko Sinisalo otsustas paaridesse panna Allar Raja - Jüri-Mikk Udami ja Tõnu Endreksoni - Kaspar Taimsoo, kes viimase 250 meetrini liikusid võrdselt. Raja ja Udami lõpuspurt osutus märksa tugevamaks ja see tõi neile 6.19,3ga võidu. Järgnesid kogenud Endrekson ja Taimsoo 6.21,2 ja Johann Poolak - Andrei Jämsä 6.24,3ga. Tugevat sõitu tegid kergekaalus atleedid Ander Koppel ja Elar Loot, kes edestasid koondislasi Sten-Erik Andersoni - Kaur Kuslapit, ajad vastavalt 6.28,4 ja 6.41,1.

Eesti karikavõistluste trofee.
Eesti karikavõistluste trofee. Foto: Toomas Rapp

„Tegime lõpus 30 spurditõmmet, Tõnu ja Kaspar ei suutnud sellele vastata. Enne püsisime kõik koos,” rõõmustas esimest korda tallinlase Udamiga kahepaati proovinud Rio olümpia pronksmedalist Raja. Pärnu Kalevis treeniv teenekas atleet jäi rahule koduklubi värvides võidetud roolijata neljapaadi sõidugagi. „Vaadates nimesid, olime sõidu eelgi favoriidid. Viljandi noored alul üllatasid, sest läksid koguni juhtima ja püsisid visalt 1000 meetrini ees,” rääkis Raja, kes oodanuks enda sõnutsi Rääma klubiltki tugevamat vastuhakku.

Meeste ühepaadil võidutses narvalane Mikhail Kushteyn Udami ees, ajad 7.10,1 ja 7.16,3. Kolmas oli võitja klubikaaslane Nikita Konstantinov 7.24,5ga. Naiste ühesel pani 8.14,5ga paremuse maksma võistluste eel favoriidiks peetud Greta Jaanson Pärnu sõudeklubist. Järgnesid Grete Alttoa Pärnu SK Kalevist 8.20,8 ja tallinlanna Liisa-Marie Lääne 8.39,1ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles