Järvelaager pani alastikultuuri arendamisele punkti

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Meenutus mulluselt Eesti naturistide kogukonna esimeselt rahvusvaheliselt kokkutulekult. Tänavune üritus jäi aga ka viimaseks.
Meenutus mulluselt Eesti naturistide kogukonna esimeselt rahvusvaheliselt kokkutulekult. Tänavune üritus jäi aga ka viimaseks. Foto: Indrek Mänd

Üks mees proovis mitu aastat Eestis alastikultuuri arendada. Paraku ei võtnud kaasmaalased vedu ja sel nädalavahe­tusel Tõhela järve ääres korraldatud järvelaager pani siinsele naturismile mõneks ajaks punkti.

Don Simon Tompel on vabakutseline turundaja, ürituste korraldaja ning ettevõtja, aga viimased kaks aastat ühtlasi Eesti alastikultuuri eestvedaja. Täpsemalt on tema arendanud kohalikku naturistide kogukonda.

Mis see naturism aga on? Kas nudismi viisakam nimetus? “Ei, sugugi mitte,” sedastab Tompel, kes peab seda loodusega kooskõlas eluviisi praktiseerimiseks. Mis, tõsi küll, hõlmab alastiolekutki. Siiski rõhutab Tompel, et naturism ei tähenda avalikku alastust ehk teisisõnu nudismi. Kui oldaks paljalt, siis vaid eramaal ja siseruumides. See ei häiriks ju kuidagi avalikkust? Samal ajal on naturism Tompeli selgitust mööda näiteks loodusega kontakti otsimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles