Korraldajad viivad kahe silla jooksu tervikuna viiruspuhangu tõttu veebi

Pärnu Postimees
Copy
Eelmistel aastatel õhtuhämaruses toimunud kahe silla noortejooks tuleb huvilistel sel aastal läbida virtuaalselt.
Eelmistel aastatel õhtuhämaruses toimunud kahe silla noortejooks tuleb huvilistel sel aastal läbida virtuaalselt. Foto: Madis Sinivee

Kui Pärnu Kahe Silla klubi otsustas jaanipäeva eel, et tänavu läbivad osalejad kahe silla jooksu 10kilomeetrise põhidistantsi virtuaaljooksuna, kuid noortejooksudele ja ratastoolisõidule saab kohale tulla, siis viimastel päevadel Eestis tekkinud uute viiruskollete tõttu on lastejooksud ja ratastoolidistants sel aastal samuti veebipõhised.

„Otsus viia kõik juubelijooksuga seotud üritused virtuaalsele platvormile on ajendatud osalejate ja spordivabatahtlike terviseriskide täielikust maandamisest,” märkis Kahe Silla klubi juhatuse esimees ja spordiürituste peakorraldaja Vahur Mäe. “Eestiski on näha nakatunute arvu tõusu, mis teeb meid rahvarohkete ürituste korraldajana väga ettevaatlikuks.”

Nii saab tänavusel kahe silla jooksul kaasa lüüa 1.–14. septembrini seal, kus osalejad ise kõige enam soovivad, ükskõik, kas kodus või võõrsil.

Tasuta lastejooksudest saavad osa võtta kuni 11aastased noored. Raja pikkuse valib igaüks ise sõltuvalt lapse vanusest ja treenituse tasemest. Siiski on miinimumdistantsiks määratud 200 meetrit. Erinevalt põhijooksust ei pea lapsed distantsi nutiseadmega mõõtma ja tulemuse edastamisel eeldatakse ausa mängu põhimõtete järgimist. Kõik osalejad saavad tänutäheks virtuaalse diplomi ja võtavad osa partnerite välja pandud auhindade loosimisest.

Varem õhtuhämaruses toimunud kahe silla noortejooksu saab nüüd läbida valgelgi ajal. 3 kilomeetri distantsil saavad osaleda 11–29aastased noored. Raja võib läbida joostes või kõndides. Esimest korda saavad kõik noortejooksu lõpetajad erimedali. Pärast liikumist tuleb Kahe Silla klubi veebilehel esitada tõenduseks mobiilirakenduse logi või pulsikella pilt.

Kahe silla jooksu põhidistants on virtuaalne 10 kilomeetri jooks ja osaleda saab niisama pikal käimisretkelgi. Motiveerimaks uusi huvilisi, lisasid korraldajad sel aastal valikusse 5 kilomeetri raja.

Oma võimed saavad proovile panna ka ratastoolisõitjad, kel tuleb läbida vähemalt 1000 meetrit. Katsumuse läbiteinutele kuulub kahe silla jooksu medal ja virtuaalne diplom. Ratastoolisõit on osalejatele tasuta.

Mäe hinnangul on virtuaalsel formaadil keerulisel ajal mitu eelist. „Liikuma tulevad tõenäoliselt need, keda rahvarohkel rajal ei näeks,” tõdes korraldaja. „Eriolukorra ajal hakkasid paljud regulaarselt jooksmas või kõndimas käima ja nüüd tekib hea moment end proovile panna. Teiseks, selline võimalus on kindla peale minek. Praegu on näha, et igal pool valitseb rahvajooksude suhtes ebakindlus ja üldjuhul on osavõtjate arv tavapärasele kõvasti alla jäänud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles