Suvepealinna rannatennise turniiril mängib maailmameister

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnus võistlev venelanna Julia Chubarova on 2016. aastal tulnud Venemaa koondisega rannatennise võistkondlikuks maailmameistriks ja asub ITFi ehk maailma proffide edetabelis 37. kohal. 
Pärnus võistlev venelanna Julia Chubarova on 2016. aastal tulnud Venemaa koondisega rannatennise võistkondlikuks maailmameistriks ja asub ITFi ehk maailma proffide edetabelis 37. kohal. Foto: Erakogu

Teist aastat järjest korraldab Active Travel OÜ rannatennise festivali, kus mängitakse kokku kolm auhinnatuniiri ja kohal on maailma paremik.  

“Nii mängijate tasemelt kui osalejate arvult on tegemist suurima rannatenniseturniiriga Eestis sel aastal,” lausus võistluse peakorraldaja Ilona Poljakova.

Pärnu rannaareenil näeb mängijaid neljast riigist: Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt (Lätis resideerivad venelased). “Kahel päeval on oodata kokku umbes 170–180 osalejat,” täpsustas Poljakova. 

Tuntumad mängijad on peakorraldaja teatel Julia Chubarova, kes 2016. aastal on tulnud Venemaa koondisega võistkondlikuks maailmameistriks ja asub praegu ITFi ehk maailma proffide edetabelis 37. kohal, Žanna Taraševica Lätist (ITFi 101.) ja Anastasija Zalomajeva samuti Lätist. Viimasena nimetatu on mullusse MMi hõbe U18 vanuseklassis (ITFi 145.). 

Meestest on tugevaimad mängijad Maksimilians Niklass Andersons Lätist (ITFi 29.) ja Nikita Ribakovs Lätist (ITFi 73.). “Võistleb ka suurem osa Eesti rannatennise paremikust,” lausus Poljakova ja lisas, et mõlemal päeval on platsil ka meie üks läbi aegade paremaid rannavollemehi Rivo Vesik ja jalgpalliväravavaht Kert Kütt. Peale nende võtavad turniirist osa  seenioride tennise maailmameistrid Liina Suurvarik ja Piret Ilves. 

Homme toimuvad rannaareenil sega- ja laupäeval mees- ja naispaarismängud.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles