Kadrin Karner: “Kui Kungla rahvas kuldsel a’al …” läks palgatoetust koju tooma (1)

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Vaatamata sellele, et meil jagub igas eas inimesi, kes Tallinnas Kalevi staadioni või Lauluväljaku probleemideta täidavad, nii et neid jääb ülegi, on teada samade pidude ettevalmistamise ja Eesti kultuuri elushoidmise probleemid, mis ise ei lahene.
Vaatamata sellele, et meil jagub igas eas inimesi, kes Tallinnas Kalevi staadioni või Lauluväljaku probleemideta täidavad, nii et neid jääb ülegi, on teada samade pidude ettevalmistamise ja Eesti kultuuri elushoidmise probleemid, mis ise ei lahene. Foto: Dmitri Kotjuh

Võtab kohe laulu lahti eilsel valitsuse istungil langetatud otsus, mis loob võimaluse maksta palgatoetust laulu- ja tantsupeo traditsiooni edasi kandvate kollektiivide juhtidele. Tuleval aastal on toetusmeede 2,7 miljoni euro suurune, ületuleval 4,5 ja 2023. aastal 5,8 miljonit.

Siinkohal pean nõustuma kultuuriminister Tõnis Lukasega, et kui soovime laulu- ja tantsupidude jätkumist, tuleb tegutseda praegu. Vaatamata sellele, et meil jagub igas eas inimesi, kes Tallinnas Kalevi staadioni või Lauluväljaku probleemideta täidavad, nii et neid jääb ülegi, on teada samade pidude ettevalmistamise ja Eesti kultuuri elushoidmise probleemid, mis ise ei lahene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles