Pidev väsimus ja kaalukaotus viitasid laastavale diagnoosile

Kati Saagim
Copy
Kui tohtril jääb ülevaatusel kahtlus pahaloomulisusele või on dermatoskoobiga raske täpset diagnoosi panna, siis sünnimärk eemaldatakse.
Kui tohtril jääb ülevaatusel kahtlus pahaloomulisusele või on dermatoskoobiga raske täpset diagnoosi panna, siis sünnimärk eemaldatakse. Foto: Shutterstock

Kadri-Ly Miil on murede korral alati arsti poole pöördunud. Seda tegi 29aastane naine ka neli aastat tagasi, kui äsja lapse sünnitanuna tundis kogu aeg väsimust. Ent ohumärgiks, et tervisega on probleeme, osutus suur kaalulangus: ta kaotas paari nädalaga silmanähtavalt kaalu, olles 175 sentimeetri pikkusena ühel hetkel 45kilone.

Kuigi arstid arvasid, et tegu on äsjasest sünnitusest tingitud stressiga, märkasid nad mitu kuud hiljem, et noore naise verepiltki oli muutunud, mispeale doktor otsustas Miili sünnimärkide kontrolli saata.

Sünnimärke näitama minnes ei tundnud Miil hirmu ja uskus, et kõik on korras. Paraku nii see ei olnud, sest peale nahaarsti läbivaatust anti talle kätte saatekiri kirurgile, eemaldamaks tema seljalt kahtlane moodustis.

Paar nädalat pärast sünnimärgi eemaldamist sai Miil laastava diagnoosi – kolmanda staadiumi melanoom, metastaasid lümfides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles