Merekarud tõid Tallinnast hõbedat ja pronksi

Joel Kukk
Copy
Tallinna lahel jahtis Eesti ja Soome meistrimedaleid kahe grupis kokku 36 meeskonda.
Tallinna lahel jahtis Eesti ja Soome meistrimedaleid kahe grupis kokku 36 meeskonda. Foto: Gerli Tooming

Avamaerepurjetamise Eesti ja Soome ühistel meistrivõistlustel saavutas Aivar Tuulbergi Katariina II meeskond teise koha ja Ott Kikkase Sugari tiim tuli kolmandaks.

Väiksemate jahtide ORC B-grupis avapäeval liidrikoha haaranud Katariina II paatkond sai järgmistes sõitudes lühirajal kolmanda, teise ja viienda tulemuse. Sugari kontole kanti kaks teist, neljas ja viies koht. Regati võitnud Matilda 4 mehed eesotsas kalevase Mati Sepaga alustasid kolmepäevast võidupurjetamist neljanda kohaga, kuid kõigis järgmistes sõitudes jõudsid nad esimesena finišisse.

Hõbedases meeskonnas purjetasid kapten Tuulbergi juhtimisel Karl-Hannes Tagu, Lorenzo Bodini, Peter Šaraškin, Kevin Grass, Markus Iin, Henry Lepik ja Jaan Akermann. Pronksi pälvinud Sugarit roolis Marjaliisa Umb ja soote sättisid Kikkas, Sandro Montefusco, Paolo Bucciarelli, Siim Ots, Siim-Erik Akermann, Taavi Vaigla ja Karl-Robert Trink.

Esikolmikule järgnesid Hiiumaa Dagö jahtklubi lipu all seilanud Sven Nuutmanni Postimees Sailing Team ja tallinlaste Harles Liivi My-Car ning Andrus Luhti Adelante. Kokku seilas B-grupis 22 meeskonda.

ORC A-grupis võitis 14 jahi konkurentsis meistrikulla hiidlase Tiit Vihuli Olympic. Vähemkirkad medalid riputati Tallinna Kalevi klubi sportlaste kaela: teiseks tuli Jaak Jõgi Forte ja kolmas oli Tanel Tamme Premium. Esikolmikule järgnesid põhjanaabrite Nicole 4, Zeroemission ja Madame Gray.

Matilda 4 kapten Sepp jäi tänavuse hooaja tippvõistluse võitmisega kõrges konkurentsis väga rahule.

“Saime nii paadi kui meeskonna üsna hästi käima juba enne meistrivõistlusi,” rääkis Sepp. “Jaht näitas ennast väga heast küljest juba Muhu väina regatil, kus 18aastased poisid suutsid kogenud roolimehe Mihkel Kose käe all esikoha võita. Oma viga saame tunnistada avameresõidus korra valet purjevalikut tehes, kuid kõigis neljas lühirajasõidus saadud võit näitas, et paadi valik ja selle optimeerimine kallutas olukorra selgelt meie kasuks. Hindan kõrgelt meie konkurente, sest neid võita ei ole lihtne. Katariina II ja Sugar on nii jahtide kui meeskondadena väga võimekad, kuid sõbralik ja terav konkurents kestab meie vahel kindlasti edasi ja sellest paraneb Eesti juba niigi kõrge avamerepurjetamise tase veel. Järgmisel aastal Tallinnas toimuv ORC-klassi MM on tohutu motivatsiooniallikas ja selle nimel pingutatakse kõvasti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles