Valter Parve: Vigade parandus

Valter Parve
, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži lektor
Copy
Kahjuks sünnib poisse-tüdrukuid neissegi peredesse, kus puuduvad oskused, viitsimine ja aeg lastega tegelda, kus pole toeks vanavanemate või sugulaste elukogemust.
Kahjuks sünnib poisse-tüdrukuid neissegi peredesse, kus puuduvad oskused, viitsimine ja aeg lastega tegelda, kus pole toeks vanavanemate või sugulaste elukogemust. Foto: Shutterstock

Algaval õppeaastal on nüüd ka ühes Eesti läänepoolsemas maa­­konnas kavas alustada kinnise lasteasutuse teenuse pakkumist.

Kuigi seda saab teha juba 2018. aasta jaanuarist ja sotsiaalhoolekande seaduse kohaselt on selle eesmärk “toetada lapse psühholoogilist, emotsionaalset, sotsiaalset, hariduslikku ja kognitiivset arengut, et saavutada püsivad muutused, mis võimaldavad lapsel pärast vabaduse piiramise lõppu tulla edukalt toime tavakeskkonnas tema enda elu, tervist ja arengut ning teiste isikute elu ja tervist kahjustava käitumiseta”.

Sõnad “vabaduse piiramine” viivad mõtted vanglale, aga seda see teenus küll ei ole, väite kinnituseks tasub kas või vaadata avatava kasvatusasutuse personali: noortega tööle hakkavas kollektiivis on 11,4 ametikohta, nende seas üheksa kasvatajat, sotsiaalpedagoog, terapeut. Päevane kulu lapse kohta tuleb 150 eurot ja abi hakkab sealt saama kokku neli oma eluga pahuksisse läinud noort inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles