Noored jahtisid ööpäev läbi ideid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erako

Paikuse noortekeskuses toimus 24 tundi kestnud projektikirjutamise ideejaht, kus noortekeskustega üle Eesti peeti ühendust telesilla kaudu.
 

„Ideejahile oli kaasatud 24 noortekeskust, kes olid omavahel ühenduses telesilla abil, nii sai näha, mis teistes keskustes toimus, ning teha asju koos ja ühiselt,“ rääkis Marika Valter Paikuse avatud noortekeskusest Panoke.

„IDEE 24“ projekti koordineeriti Karksi-Nuian noortekeskusest, kus asus mängu keskpunkt, sealt juhendati 24 tunni jooksul 24 noortekeskust. Samuti paiknesid seal programmi Euroopa Noored konsultandid, kes öö otsa meeskondi ja ideid üle Eesti nõustasid.

Paikuse noortekeskusesse olid Valteri jutu järgi selleks korraks kutsutud külla Sindi nooredki, kellega koos ideid genereeriti.

Valteri kirjelduse kohaselt algas Panokes pikk päev lustakate meeskonnamängudega, kus tutvuti omavahel. „Sellele järgnes projektiideede rünnak, kus noored pakkusid välja ideid ja mõtteid, mida võiks üheskoos teha või muuta, et igapäevaelu oma kogukonnas paremaks muuta,“ ütles ta.  

Projekti kirjutamisel võeti samm-sammult läbi kõik etapid ja nii valmiski 24 tunni jooksul ühistööna noorteprojekt „Logi end välja!”.

Selle projekti eesmärk on tõsta Paikuse ja Sindi noorte teadlikkust internetis peituvatest ohtudest ning tõestada, et suhteid on võimalik luua virtuaalkeskkonnast väljaspoolgi, põnevate ja arendavate ühistegevustega. Selle saavutamiseks on kavas korraldada vabaõhu spordiüritusi ja töötuba teemal „Internetiohutus”.

Valter rääkis, et projektitaotlus on kavas esitada Avatud Eesti noortefondi ning kõigi eelduste kohaselt viiakse projekt ellu selle aasta kevadel.

Panokes toimunud üritusel osales kokku 15 Sindi ja Paikuse noort. Projekti korraldas Eesti avatud noortekeskuste ühendus ja rahastas SA Arhimedese Euroopa Noored Eesti büroo.
 
Järgmine samalaadne suurüritus on tulemas 23. märtsil, siis toimub üle-eestiline „ IT öö”.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles