Via Balticaga ampsatakse tükk lapsepõlvekodu hoovist (4)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kõlli talu perenaise Annika Ebroki sõnutsi on liiklus Pärnu–Tallinna maanteel hullumeelne, kuid ta sooviks, et maanteeamet selgitas kohalikele paremini, mida tee laienemine kaasa toob.
Kõlli talu perenaise Annika Ebroki sõnutsi on liiklus Pärnu–Tallinna maanteel hullumeelne, kuid ta sooviks, et maanteeamet selgitas kohalikele paremini, mida tee laienemine kaasa toob. Foto: Mailiis Ollino

Lapsepõlvekodus Põhja-Pärnumaa vallas ­Tarva külas Kõlli talus elav Annika Ebrok ei teadnud möödunud nädala teisipäevani, kui kaugelt tema maja verandast hakkab mööduma laienev Via Baltica. Naine tunneb nördimust, et Pärnu–Tallinna 2+2-maantee ehitusest on kohalikega räägitud niivõrd vähe, kuigi talle tundub, et konkreetne plaan on juba valmis.

Kõnealune talukoht on Ebroki sugu­võsale kuulunud 1512. aastast. Esimesi jooniseid nägi ta juunis, kui toimus keskkonnamõju hindamise avalik arutelu veebikeskkonnas. Sellisest koosolekust kuulis Ebrok küla pealt ja ilma selle infota ei oleks osanud teavet valla koduleheltki otsida. “Mina olen interneti sõber, aga meie naaber Helgi või mujalt inimesed ei teadnudki sellest midagi,” nentis ta teavitamise puudulikkust.

Joonised, mida koosolekul näidati, olid Ebroki hinnangul väga algelised, maa-ameti kaardile tõmmatud jooned, millega temagi hakkama saaks. “Valla töötajad ka ei teadnud selle kohta täpsemalt rääkida, kui neilt küsisin, kuigi täpsemad joonised, tundub, et on olemas,” selgitas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles