Ministeeriumi ametnikud käisid Paikuse koolis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi ametnikud Paikuse põhikoolis.
Haridus- ja teadusministeeriumi ametnikud Paikuse põhikoolis. Foto: Erakogu

Haridus- ja teadusministeeriumi ametnikud külastasid Paikuse lasteaeda ja põhikooli, et tutvuda nende omavahelise koostöö ja omavalitsuse pakutava toetusega haridusasutustele.

Paikuse kooli ja lasteaeda väisasid reedel haridus- ja teadusministeeriumi noorte ja välissuhete asekantsler Madis Lepajõe, keeleosakonna juhataja Jaak Viller, noorteosakonna juhataja Anne Kivimäe, kirjanik ja keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

„Lühike külastusaeg jagunes vestluseks juhtkonnaga sisuliste küsimuste üle ja ringkäiguks koolimajas, et tutvuda ruumide, inimeste ja tehniliste võimalustega,“ rääkis Paikuse põhikooli huvijuht Kristel Kadakas ja täpsustas, et külastati nii matemaatika- kui keeleklasse ja astuti sisse arvutiklassi.

Kiire ringkäik tehti ka algklasside majas. „Õpetaja Ulvi tunnis haarati külalised kaasa klassikalendri valmimisse ja Ilmar Tomusk tutvustas  lühidalt tema sulest ilmuvaid lasteraamatuid,“ kirjeldas Kadakas.

Huvikooli tegemisi ja koostööd kooliga tutvustas Monika Vaher.

„Ministeeriumi esindajad leidsid, et nähtu on andnud neile sügavalt positiivse võrdlusmomendi ja Paikuse edumeelsust võib julgelt tuua eeskujuks paljudele omavalitsustele,“ võttis Kadakas külaskäigu tulemused kokku.

Mälestuseks külaskäigust jäi Paikuse põhikoolile ministeeriumilt lauamängude komplekt.

Paikuse põhikool oma 410 õpilasega on Eesti suurim maapõhikool. Vallas tegutsevad veel lasteaed Mesimumm 217 lapsega, Seljametsa lasteaed-algkool 17 õpilase ja 36 lasteaialapsega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles