Kuus kulda võitnud esikanuutaja möödus aerutamislegendist

Copy

Ida-Virumaal Aidu veespordikeskuses Eesti meistrivõistlustel aerutamises täiendas riigi esikanuutaja Joosep Karlson oma medalikappi kuue meistritiitliga. 25aastane veekündja möödus sellega kevadel manala teed läinud legendaarsest süstamehest Heino Kurvetist, kelle auhinnakappi jäi kaunistama 53 tiitlit.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi hingekirjas Pärnu spordimees võitis kõik distantsid ühepaadil ja klubikaaslase Andreas Baumiga kahepaadilgi. Põhidistantsil – 1000 meetril – järgnesid 4.18,27ga finišeerinud Karlsonile Põhjakotka atleet Deniss Tihhomirov 4.29,72 ja Baum 4.45,14ga. Suvepealinna mõlamehele riputati kaela 200 ja 500 meetri kuldmedalgi. Peale selle oli ta Baumiga võitmatu niisama pikkadel distantsidel.

“Põhidistants läks väga hästi: läksin peale tugeva ettevalmistuse ja positiivse meelestatusega,” sõnas Karlson, kes enda sõnutsi leidis tõhusat tuge loodusjõustki. “12sekundiline võit on vahe kui trammipeatus. Võtsingi eesmärgiks konkurendid pihuks ja põrmuks teha, plaani toetas minu trumpki: tugevas vastutuules rassimine.”

Võtsingi eesmärgiks konkurendid pihuks ja põrmuks teha, plaani toetas minu trumpki: tugevas vastutuules rassimine.

Joosep Karlson

Ega koduste tugevate rivaalide puudumine lõpuks arengut pärssima hakka? “Edasiviiv see olukord kindlasti pole. Veidi tuge saan süstapoistelt: Kevin Poljansil on kindlasti roll minu aitamisel. Talvel püüan sparringupartnereid leida mujalt: augusti lõpus lähengi Itaaliasse,” rääkis Tiina Hodakovi õpilane, kes peab hooaja peaeesmärgiks edukat osalemist mitteolümpiaalade maailmameistrivõistlustel. “Loodan, et koroonaviirus säästab ja see ikka toimub. Kui ära peaks jääma, siis läheks asi hapuks.”

Viljandi aerutamisklubi ridades Kevin Poljans oli tiimikaaslase Aron Faberiga kahesüstal 500 meetri ja poole pikemal distantsil teine. Neljasüstal sai ta Viljandi ja Tallinna sportlastega 500 meetril samuti hõbeda.

Aidus näitasid head minekut õrnema sugupoole esindajadki: Säde Lee Kerge oli 500 meetril 2.07,16ga kolmas. Teda edestasid narvalannad Natalja Damaskina ja Jelizaveta Fedorova, ajad vastavalt 2.03,61 ja 2.07,16. Pärnulanna võitis kahesüstal Anette Baumiga 500 meetril teisegi pronksi ja oli parim neljasüstal klubikaaslase Baumi ja Tartu aerutajatega samal pikal võistlusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles