Kadrin Karner: Kuhu sa pargid? (1)

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Kuigi suur osa inimesi pargib elektritõukeratta nii, et see päris jalgu ei jää, kohtab rattaidki, mis on pargitud kellegi väravaavasse või autode parkimiseks ette nähtud kohale. 
Kuigi suur osa inimesi pargib elektritõukeratta nii, et see päris jalgu ei jää, kohtab rattaidki, mis on pargitud kellegi väravaavasse või autode parkimiseks ette nähtud kohale. Foto: Foto:Bolt

Riigikogu liige Kalvi Kõva kirjutas sel nädalal Pärnu Postimehes, et elektritõukerattad ja muud kergliikurid on tulnud, et jääda. Tundub, et sel juhul on tagumine aeg hakata välja kujundama kergliikurite parkimise kultuuri.

Kas te kujutate ette, et mõne puidufirma veok paneks koorma maha otse Rüütli tänavale või rannapromenaadile? Mõni tööstusfirma hoiaks oma metallikoormat pargis või sinu ­lemmikrestorani ukse ees murul. “Nii ei tehta ju, rentigu endale mõni sobiv plats või ladu ja hoidku oma asju seal!” pahandataks tõe­näoliselt.

Aga kui ettevõte teataks: “Ärge muretsege, kohe tuleb keegi, kes viib selle koorma ära!” Kas sellisel juhul tunduks seesugune käitumine mõistetav? Ilmselt mitte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles