Tori Jõesuus kihutavad nelja riigi krossisõitjad

Joel Kukk
Copy
Paikuse motoklubi võidusõitja Endrik Raal hoiab Eesti karikasarjas kolme etapi järel liidrikohta.
Paikuse motoklubi võidusõitja Endrik Raal hoiab Eesti karikasarjas kolme etapi järel liidrikohta. Foto: Rauno Kais

Homme jahivad Eesti, Läti, Leedu ja Soome motosportlased Tori Jõesuu enduurosprindil nii Eesti kui Balti meistri- ja karikasarja punkte.

Võidusõidu peakohtuniku Sulev Tõnissoni sõnutsi on rajale oodata ligemale 100 sportlast ja paremus selgitatakse tosinas arvestuses.

“Enduurosprint on ühepäevane võistlus, kus motomehed erinevalt tavalisest enduurost ei sõida mööda üldkasutatavaid maanteid,” selgitas Tõnisson. “Meistrivõistluste arvesse minevate klasside sõitjatel tuleb läbida neli 20 kilomeetri pikkust ringi, kus aega võetakse kolmekilomeetrisel krossikatsel ja poole lühemal enduurotestil. Karikasarjas osalevad sportlased peavad sõitma kolm ringi ja üle 60aastased veteranid müttavad kannatuste rajal kaks tiiru.”

Kolme etapi järel on Pärnumaa sportlastele edukaim neljataktilisi tsikleid taltsutavate hobisõitjate klass, kus liidrikohta hoiab Endrik Raal Paikuse motoklubist, talle hingavad kuklasse pärnakas Toomas Palmissaar ja klubikaaslane Jarmo Lehiste. Üle 50aastaste seenioride arvestuses juhib karikasarja Paikuse motoklubi esinumber Toivo Nikopensius, tema lähimad konkurendid on Niko Pahlberg Soomest ja Vilnis Zeiza Lätist.

Balti meistri- ja karikasarja viimane etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel Lätis Vidriži enduurosprindil. Eesti meistrid ja karikavõitjad selguvad 12. septembril Tartumaal Rannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles