Lihula tulistamiskoha lähedal peatatakse kahtlustatava sündmuspaigale toomise tõttu liiklus

Pärnu Postimees
Copy
Kuriteos kahtlustatavana vahistatud mees viiakse täna Lihula lähistele sündmuskohale, et ta saaks oma versiooni toimunust maastikul ette näidata.
Kuriteos kahtlustatavana vahistatud mees viiakse täna Lihula lähistele sündmuskohale, et ta saaks oma versiooni toimunust maastikul ette näidata. Foto: Lilli Tölp

Ligemale kaks kuud kestnud kriminaaluurimises toimub täna uurimistoiming, mille käigus seostatakse kahtlustatava ülekuulamisel antud ütlused konkreetsete sündmuskohtade ja ajajoonega. Selleks tuuakse kuriteos kahtlustatavana vahistatud mees Lihula lähistele sündmuspaika, et ta saaks oma versiooni toimunust maastikul ette näidata.

Uurimistoimingul osalevad peale kahtlustatava ja politseinike veel kaitsja ja prokurör. Tõendite segamatuks kogumiseks pannakse menetlustoimingu ajaks sündmuskoha lähedal liiklus kinni. Pärnu ja Haapsalu vahelist maanteed piirang ei puuduta, seal jääb liiklus avatuks.

“Ütluste seostamine olustikuga on oluline toiming usaldusväärse pildi loomiseks sündmuste käigust ning kogutud tõendite usaldusväärsuse kontrollimiseks,” ütles vanemprokurör Gardi Anderson. “See ei tähista siiski veel uurimise lõppu. Tegu on väga tõsiste süüdistuste ja paljusid inimesi puudutanud sündmusega ning ehkki toimetame aega viitmata, ei tohi uurimise lõpetamisega kiirustada.”

Lihula tulistaja Mikk Tarraste vahistamistähtaega on pikendatud oktoobri alguseni. 
Lihula tulistaja Mikk Tarraste vahistamistähtaega on pikendatud oktoobri alguseni. Foto: Mailiis Ollino

Tulistamises kahtlustatava vahistamistähtaega on pikendatud oktoobri alguseni, prokuröri taotlusel on seda võimalik kahe kuu võrra veel pikendada.

Tegu on uurimistoiminguga ja kõrvalisi isikuid sinna ei lubata.

6. juuni hilisõhtul sõitis Mikk Tarraste universaalkerega sinise Subaru Legacyga üle teeäärte ja muruplatsi Olerexi tanklasse, rammis seal seisnud autosid ja põgenes.

Tarraste ei saanud juhtimisega hakkama ja sõitis peagi kraavi. Talle järgnes mootorrattal 40aastane mees, kelle Tarraste külmavereliselt mitme lasuga tappis. Kuulirahe tabas ka teiselt poolt vastu sõitnud sõiduautot Žiguli, milles viibisid 58aastane mees, 61aastane naine ning viie-, kolme- ja üheksa-aastane laps. Naine sai surma, viie- ja kolmeaastane laps raskelt vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles