Kahe silla jooksul osalejad panustavad veesportlaste turvalisuse nimel

Pärnu Postimees
Copy
Kahe Silla klubi annetab viie ja kümne kilomeetri distantsil ja noortejooksul osaleja starditasust osa sõudjate ja aerutajate ohutuse tõstmiseks.
Kahe Silla klubi annetab viie ja kümne kilomeetri distantsil ja noortejooksul osaleja starditasust osa sõudjate ja aerutajate ohutuse tõstmiseks. Foto: Urmas Luik

Tänavu virtuaalsel kahe silla jooksul osalejad toetavad Pärnu jõel treenivaid-võistlevaid veesportlasi: ürituse korraldaja Kahe Silla klubi annetab viie ja kümne kilomeetri distantsil ja noortejooksul osaleja starditasust osa sõudjate-aerutajate ohutuse tõstmiseks.

Viimastel aastatel on olukord Pärnu jõel Kesklinna ja Papiniidu silla vahel sedavõrd halvenenud, et kaks aastat tagasi otsustas sõudeliit riigi tiitlivõistlused suvepealinnast ära kolida. Praeguseks on jõel võistlusi korraldavad klubid asjaosalistega suheldes suutnud jõuproovid tagasi tuua, ent lisaennetusmeetmete rakendamine ohutuse nimel nõuab lisakulutusi.

“Soovime hankida sõudestaadioni tähistavad turvapoid ja kaatrijuhtide tarbeks informatiivsed lainete tekitamise vältimise sildid,” ütles Räämal asuva Pärnu sõudeklubi president Toomas Rapp, kelle hinnangul peavad kõik jõel liiklejad kõrvuti püüdma hakkama saada. “Märgid paigaldame võistlusperioodiks eesmärgiga teha liiklejatele lihtsalt selgeks, kuidas vee peal oma asju ajada. Peale ujuvmärkide peame hankima nende kinnitussüsteemi.”

Kahe silla jooksu peakorraldaja ja spordiklubi juhatuse liikme Vahur Mäe sõnutsi polnud pikalt vaja mõelda, et ohutusprojekt on toetamist väärt.

“Mõeldes jooksu sünniloole ja veesportlaste, teiste seas Jüri Jaansoni panusele tundus loogiline, et soovime koos osalejatega õla alla panna. Veeliikluse reguleerimine vajab tähelepanu ja ohutustarvikute hankimisele kaasaaitamine on esimene samm sel teel,” lausus Mäe.

Kui varem on osalustasudest läinud heategevuseks kindel protsent, siis sel korral kavatseb klubi esmalt vaadata, kui palju osalejaid registreerub ja siis otsustada, kui suur summa annetatakse.

Kahe Silla klubi on varemgi heategevusse panustanud: Pärnust pärit Eesti parim kanuumees Joosep Karlson, pikamaajooksja Karl Mäe ja maailma tippu rühkiv jetisõitja Jasmiin Üpraus on saanud tuge Pärnumaa võidupüha maratonil osalejatelt.

Kahe silla jooks toimub koroonaviirusest põhjustatud tingimustes virtuaalsena 1.–14. septembrini. See lubab osalejatel liikuda etteantud ajavahemikus seal, kus nad ise enim soovivad. Kavas on kolmekilomeetrine noortejooks, viie ja kümne kilomeetri jooks ja kõnd, lastejooksud ja ratastoolisõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles