Vaadake, kes pärnakatest pürivad Eesti filmi- ja teleauhindadele

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Endla teatri näitleja Sten Karpov filmis “Karv”.
Endla teatri näitleja Sten Karpov filmis “Karv”. Foto: Filmikaader

Telia Eesti majas pressikonverentsil selgusid Eesti filmi- ja teleauhindade tänavused nominendid. Kokku kandideeris 213 tööd ja valdkonna tegijat. Filmikategoorias osales 113 ja teles 100 kandidaati. 3. septembril Tallinnas Alexela kontserdimajas toimuval galal jagatakse tunnustusi 30 kategoorias. Enim nominatsioone pälvis menufilm “Tõde ja õigus”, sealhulgas Pärnu Endla teatri näitleja Priit Loog, kes pürib Andrese rolli eest aasta meesnäitlejaks.

Samas kategoorias on esindatud linateoses Pearut mänginud Priit Võigemast ja Endla kolleeg Sten Karpov (“Karv”). Parima naisnäitleja nominentide nimekirja jõudis ka Pärnus koolis käinud näitleja Kersti Heinloo (“Kiirtee põrgusse”). 

Parimate mängufilmide sekka valiti ka Hardi Volmeri film “Johannes Pääsukese tõeline elu”, kus peategelast Volterit mängis Endla näitleja Märt Avandi.

Endla teatri näitleja Priit Loog filmis “Tõde ja õigus”.
Endla teatri näitleja Priit Loog filmis “Tõde ja õigus”. Foto: Rakvere Teatrikino

Parima režissööri kategoorias astuvad võistlustulle Pärnust pärit filmitegijad Marta Pulk dokumentaalfilmiga “Aasta täis draamat” ja Oskar Lehemaa õudusfilmiga “Karv”. Peale selle pürib Lehemaa selle filmi eest parima monteerija auhinnale. Kolleegidega koos on ta nomineeritud anima- ja lühifilmide ning parima stsenaristi kategooriaski. 

Režissöör Oskar Lehemaa. 


 
Režissöör Oskar Lehemaa.   Foto: Konstantin Sednev
Režissöör ja monteerija Marta Pulk.
Režissöör ja monteerija Marta Pulk. Foto: Tairo Lutter

“Kõigi suhtumine toimuvasse oli väga vastutustundlik ja isegi kirglik. Otsuseid teha polnud lihtne. Enam tegi muret see, et pidime hindama eri eelarvega filme, kuid saame rõõmu tunda selle üle, et väga väikese eelarvega filmid olid ühel pulgal “EV 100” finantseeritud filmiga. See on märk, et vaatamata rahanappusele suudavad Eesti filmitegijad häid filme teha,” kiitis filmižürii esimees Igor Ruus.

Filmi “Johannes Pääsukese tõeline elu” režissöör Hardi Volmer (paremal).
Filmi “Johannes Pääsukese tõeline elu” režissöör Hardi Volmer (paremal). Foto: Heikki Leis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles