Mai kooli robootikaõpetaja juhendab Eesti esimesi küberkotkaid

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Kaksikutest õed Tuuli Johanna (keskel) ja Marta Pauliine polnud ühes kodutütardega varem seiklemas käinud, see-eest näiteks Marta Pauliine on kõva käsi hoopis robootikas.
Kaksikutest õed Tuuli Johanna (keskel) ja Marta Pauliine polnud ühes kodutütardega varem seiklemas käinud, see-eest näiteks Marta Pauliine on kõva käsi hoopis robootikas. Foto: Hanno Saks

On esmaspäev. Valgeranna parklasse on kogunenud kümmekond mürsikueas poissi-tüdrukut. Nad ei ole läinud sinna koerusi tegema, vaid järgnevaks kolmeks päevaks võrdlemisi ebatavalisse laagrisse. Tegemist on Kaitseliidu noorkotkaste ja kodutütardega, kes moodustavad rühma nimega Küberkotkad.

Selline nimi võib tekitada lugejas segadust: mis salapäraste kotkastega võiks tegu olla? Tuntud on küll noored kotkad, samuti Küberkaitseliit. Aga küberkotkad? Seletus on üsna lihtne: tegemist on prooviga kaks kokku viia ehk see on üks Eesti esimesi katsetusi pakkuda riigikaitsehuvilistele noortele laiendatud mahus teadmisi küberhügieenist ja -kaitsest.

Ettevõtmist veab kaitseliitlane, Pärnu Mai kooli IT-juht ja robootikaõpetaja Hanno Saks. Rühm alustas tegevust selle aasta alguses. Algatuse iva seisneb Saksa sõnutsi selles, et ka noored IT-huvilised saaksid metsas “traageldamas” käia. Digitaalseidki asju ei pea ju vaid kinnises klassiruumis tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles