Taveter tuli Prantsusmaal juunioride MMil hõbedale

Joel Kukk
Copy
Pärnu purjetaja Taavi Valter Taveter seilas kuni 23aastaste maailmameistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt.
Pärnu purjetaja Taavi Valter Taveter seilas kuni 23aastaste maailmameistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt. Foto: Robert Deaves

Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter saavutas Prantsusmaal Canet en Roussillonis olümpiaklassi Finn juunioride maailmameistrivõistlustel teise koha.

“Tiitlivõistluse esimestel päevadel nappis tuult ja ma ei leidnud kohe head kiirust,” rääkis kahe päeva järel neljandat kohta hoidnud Taveter. “Minu õnneks olud muutusid ja tugevama tuulega suutsin oma kohta parandada. Lõpp läks väga põnevaks, viimane sõit otsustas, kas tulen hõbedale või pronksile. Enne starti passisime prantslasega teineteist, aga ma suutsin paremini distantsile pääseda ja ülejäänud sõidu kontrollisin teda.”

Juunioride maailmameistriks krooniti juba kolmandat korda soomlane Oskari Muhonen ja pronksmedalile purjetas prantslane Guillaume Boisard.

Väärib meenutamist, et Taavi Valteri treenerist isa Imre Taveter võitis Finn-klassis üheksa Eesti meistrikulda, tuli aastal 1987 juunioride Euroopa meistriks ja esindas Eestit Sydney ning Ateena olümpiaregatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles