Galerii 165 orienteerujat seikles õhtuses Pärnus, muu hulgas lohistati diivaneid

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy

Kaks diivanit surutakse pagasnikusse, ent autouks jääb pingutustest olenemata praokile. Pärnu Jaansoni raja linnapoolsel küljel tõstetakse sohvad neljarattaliselt maha. Seejärel kontrollitakse diivanirataste vastupidavust: on teada, et mõne tunni pärast hakatakse neid agressiivselt ühest punktist teise liigutama. Diivaniralli ehk takistusraja läbimine oli üks Tartu ülikooli Pärnu kolledži eilse ööorienteerumise osalejatele antud ülesandeid. Ürituse eestvedaja Viktor Tunni sõnutsi olid sohvarattad õhtuks kulunud. Nii järeldas ta, et mõni aktiivne asus hasardist aset hoopis lohistama. 

Ööorienteerumise kutsusid viis aastat tagasi ellu kolledži üliõpilased, tähistamaks kooli aastapäeva. Praegugi veavad seda eest õppurid ja vilistlased. Üritust iseloomustab võistlusmomendi puudumine: see tähendab, et rajale on oodatud spordikaugedki. Loomad sealhulgas. 

Tänavu võttis orienteerumisest osa 165 inimest ja 23 koera. “Paraku ei olnud osalejate arv see, mida ootasime. Number on iga korraga kasvanud, eelmisel aastal oli 400 osavõtjat,” nentis Tund. Korraldaja arvates võis väiksem huvi olla tingitud kehvast ilmast, koroonast ja esimest korda kehtestatud viieeurosest osalustasust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles