Kodulinna motosportlased võitsid kulda ja hõbedat

Joel Kukk
Copy
Caspar Vetkin võitis kõige nooremate motomeeste konkurentsis Eesti meistrikulla.
Caspar Vetkin võitis kõige nooremate motomeeste konkurentsis Eesti meistrikulla. Foto: Margus Almers

Pärnu Almaca klubi sportlased teenisid supermoto Eesti meistri- ja karikavõistlustel neli kuldset ja neli hõbedast medalit. Hooaja kaks viimast etappi sõideti Aravete kardirajal, kus eri päevadel läbiti ring nii päri- kui vastupäeva. Mõlemal võistluspäeval muutsid vihmahood raja kohati ohtlikult libedaks.

Kõige nooremate motomeeste, SM50 klassis kindlustas Almaca tiimi pesamuna Caspar Vetkin endale meistrikulla. Väärib märkimist, et Pärnu poiss säilitas Aravete võistluse kõigis neljas sõidus külma närvi ja kihutas esimesena finišisse, kannul Steven Eugen Tiitsoo (AYR Racing) ja Robin Robert Mooses (Äksi motoklubi).

Mathias Vetkin pani SM65-klassis oma paremuse maksma.
Mathias Vetkin pani SM65-klassis oma paremuse maksma. Foto: Margus Almers

SM65 arvestuses tuli Eesti meistriks kaks viimast etappi võitnud Mathias Vetkin ja teise koha saavutas Kristjan-Erich Luhaäär. SM Juniori klassis kihutav Travis Siilak oli Aravete võistluse avapäeval kolmas ja teisel päeval esimene ning teenis hooaja kokkuvõttes hõbemedali.

Kristjan-Erich Luhaäär kihutas meistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt.
Kristjan-Erich Luhaäär kihutas meistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt. Foto: Margus Almers

Klassis S4 oli olukord äärmiselt põnev, kuna enne viimast sõitu oli Almaca klubi esindaja Eerik Madisson vähendanud vahe liidrikohta hoidva Sven Simulasega kahe punktini. Viiendal ringil õnnestus Madissonil kolmandal positsioonil kihutavast konkurendist mööduda. Noor pärnakas tõstis tempot veel, et tõusta teiseks, paraku rikkusid järgnevad kukkumised tema sõidu ja hooaja kokkuvõttes tuli tal leppida hõbemedaliga.

S1-klassis võitis Eesti meistri tiitli eelviimasel etapil teise ja viimasel esikoha saanud Eero Madisson ja teise pjedestaaliastme hõivas Alex Vetkin, kes korjas Aravetel kolmanda ja teise koha punktid. Openi klassis, kus võisteldi Eesti karikale, oli parim hooaja kahe teise kohaga lõpetanud Karl Takk.

Pit160-tsiklite võistlusel olid laupäeval kolm kiiremat Almaca klubi sportlased Sven Vetkin, Risto Jaakson ja Timo Tammiste ning pühapäeval sai Sandra Soomets teise koha. Klassis SM Street kihutas Urmo Limm Pärnu motoklubist mõlemal päeval esimese auhinna vääriliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles