Korteriühistu kinkis 100aastasele juubilarile nimelise pingi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Pärnu Tammsaare 38 korteriühistu kinkis erakordsele elanikule Elfriede Laidveele pitsilise õlarätiku ja nimelise pingi ning sellel istudes on 100aastane juubilar majaesises puhkenurgas rõõmsalt elevil.
Pärnu Tammsaare 38 korteriühistu kinkis erakordsele elanikule Elfriede Laidveele pitsilise õlarätiku ja nimelise pingi ning sellel istudes on 100aastane juubilar majaesises puhkenurgas rõõmsalt elevil. Foto: Mailiis Ollino

Erakordne juubilar, 100aastane Elfriede Laidvee võib Pärnus kodumaja ees istuda nimelisele pingile, mille korteriühistu talle kinkis koos pitsilise valge õlarätikuga.

“Nad panid mulle selle rätiku õlgadele ja kõik oli nii ilus,” ütleb tähelepanu keskmesse tõusnud Laidvee, toetudes renoveeritud korruselamu ette rajatud puhkeplatsi ääristavale rohelisele pingile, mille seljatoele on kinnitatud vaskne tahvel tema täisnime, sünniaastaga 1920 ja viitega kinkijale: KÜ Tammsaare 38 elanikud.

Preester kuulis valesti

Tuttavatele ja omadele Friida on alati soengus ja esinduslikult riides nagu Eesti-aegsele prouale kohane. Ta on kaks aastat noorem kui Eesti Vabariik ja kahe sünnikuupäevaga, sest kui pisitütre isa Jüri Matsi läks Seli preestri juurde kantseleisse tähtsat sündmust kirkikuraamatusse kandma, kuulis too 11 asemel 19 ja nii see üles tähendatigi. Korteriühistu valis kuldse kesktee, pühapäeva, 16. augusti pärastlõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles