Katri Raik: Hoiame oma silmateri – õpilast ja õpetajat

Katri Raik
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Riigikogu kultuurikomisjoni liige, sotsiaaldemokraat Katri Raik kirjutab, et peale kevadist eriolukorda teavad kõik, et õpetajaamet on raske, aga väga tänuväärne töö.
Riigikogu kultuurikomisjoni liige, sotsiaaldemokraat Katri Raik kirjutab, et peale kevadist eriolukorda teavad kõik, et õpetajaamet on raske, aga väga tänuväärne töö. Foto: Mihkel Maripuu

Teadmistepäeval läheb Eestis kooli ligikaudu 155 000 õpilast, kelle seas on 14 200 esimese klassi last. Üldhariduskoolide õpetajana teenib meil leiba pea 15 800 inimest. Kogu sellele väele on septembri algus teine uusaasta. Palju õnne teile, samuti kutseõppe õpilastele ja õpetajatele ning üliõpilastele ja õppejõududele!

Kooliaasta algus ei jäta kedagi ükskõikseks, meenuvad oma koolilood ja tekib suur soov kinkida 1. septembril kellelegi üks koduste astrite kimp nagu kooliajal oma õpetajale.

​Sel aastal tuleb sügis teistmoodi. Koolijuht muretseb, kas tal ikka on kõik tunniandjad olemas – piirkondlik ja kindlate õppeainete õpetajate puudus on Eesti hariduse suurim mure. Tänavu muretseb ta viiruseohu pärastki. Kas kõik kolleegid on ikka valmis klassi ette minema või loobub veel mõni viimasel hetkel õpetajatööst?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles