Pärnumaal valmivad kilud kutsuti portselanpulma

Pärnu Postimees
Copy
Kihnu Kala Tallinna kilud on kandnud Eesti põllumajandus-kaubanduskoda antavat pääsukesemärki järjepidevalt 20 aastat.
Kihnu Kala Tallinna kilud on kandnud Eesti põllumajandus-kaubanduskoda antavat pääsukesemärki järjepidevalt 20 aastat. Foto: Kihnu Kala

Kihnu Kala Tallinna kilud olid koos Saidafarmi rosina-kohupiima, loodusliku mineraalvee Värska Originaali ja Olivia rapsiõli kõrval esimeste toiduainete seas, mis 2000. aastal pälvisid toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitava pääsukesemärgi.

Nüüdseks on need toiduained kandnud Eesti põllumajandus-kaubanduskoja antavat rahvuslinnuga kvaliteedimärki järjepidevalt 20 aastat ja täna tunnustati Saku mõisas nelja toodet portselanist pääsukesemärgiga.

“Tähistame täna pääsukesemärgi 20. aastapäeva, mille puhul on põhjust tunnustada ja tänada paljusid Eesti toidutootjaid ja inimesi, kes on aidanud kaasa Eesti tuntuima toidumärgise pääsukesemärgi eduloole. Eesti toidutoodete kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitaval pääsukesemärgil on oluline tähendus nii Eesti põllumeestele, toidutööstustele kui tarbijatele,” ütles Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Lindsaare sõnul on neli Eesti toiduainet uhkusega pääsukesemärki kandnud juba 20 aastat esimesest konkursist alates, neid valmistatakse endist viisi kodumaisest põhitoorainest ja nende kvaliteet on püsinud stabiilselt hea.

“Abieluga paralleeli tõmmates võib öelda, et nende toidutoodete ja pääsukesemärgi harmooniline kooselu on jõudnud portselanpulmadeni, mille tähistamiseks annamegi neljale Eesti toidutootjale sümboolse portselanist tänumärgi,” selgitas Lindsaar.

Esimesed Eesti rahvuslinnuga pääsukesemärgid anti välja 18. oktoobril 2000.

Aastatega on pääsukesemärk tõusnud Eesti kõige tuntumaks toidumärgiseks, mida põllumajandus-kaubanduskoja andmetel teab umbes 90 protsenti Eesti elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles