Galerii ja video ⟩ Tuletõrjespordi legendid ja noored pakkusid Pärnu-Jaagupis vaatemängu

Copy

Jerevan 1980. Eesti tuletõrjespordi võistkond kooseisus Rein Semenov, Ülo Laks, Jüri Bonder, Tõnu Gescheimer, Viktor Jaska, Peeter Eilandt ja Ain Kärner võidab Nõukogude Liidu meistritiitli. Mehed võetakse Pärnu-Jaagupis ülevate tunnete ja tammepärgadega vastu nagu sangarid. Pärnu-Jaagupi 2020. Semenov, Laks, Jaska, Eilandt, Kärner ja meeskonna toonane esindaja Andres Uusjärv tähistavad 40 aasta möödumist triumfist tšempionidele väärilisel moel: nad astuvad taas võistlustulle.

Kahe ala asemel valisid mehed eilseks võistluseks ühe – mootorpumbaga hargnemise. Harjutus on pealtnäha lihtne: tuleb vaid ühendada pumba külge kaks voolikut, vedada need staadionimurule laiali, ühenda nende teine ots jagajaga, joosta voolikutega sihtkohta ja tabada veesurvega kaht pulga otsa asetatud palli, nii et need maha kukuks. Igaühel on võistkonnas kindel roll. Võidab kiireim tiim.

Mehed seisavad stardijoonel. Nad pabistavad silmanähtavalt. Neist üks tõstab käed ette ja näitab, kuidas need värisevad. Kõlab stardipauk. Mehed jooksevad pumba ümber ja nagu selle ala puhul ikka, käib kõik edasi nagu kellavärk. Kiireid liigutusi vaadates ei ütlekski, et kõigil neil on vanust üle 65 aasta.

Nähtavasti pabinast paneb jagaja eest vastutaja aga seadme valepidi, mistõttu vesi ei pääse järgmistesse voolikutesse, vaid pursatab sealsamas välja. Voolikud õlal, staadioni teise otsa sööstnud Kärneril ja Uusjärvel pole teha muud kui päästjate töövahend nõutult murule poetada. Avakatsel Nõukogude Liidu meistrid niisiis aega kirja ei saa.

Sellegipoolest hoiavad mehed tuju üleval ja pettumust ei paista. Üsna samamoodi kukub välja teinegi katse. Nüüd paistab nägudelt juba nördimust. Spordimehed on tulnud ju tulemust kirja saama. “Jagajaga mees ei jaga enam matsu,” naljatavad veteranid pettumusest hoolimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles