12. lüli leitud: Hispaanias ja Tartus tuuritanud ääremängija naaseb Pärnu korvpallitiimi

Copy
23aastane 192sentimeetrine ääremängija Robert Valge leidis pärast nelja Hispaanias ja Tartus veedetud hooaega taas tee Pärnu korvpallimeeskonda.
23aastane 192sentimeetrine ääremängija Robert Valge leidis pärast nelja Hispaanias ja Tartus veedetud hooaega taas tee Pärnu korvpallimeeskonda. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Pärnu Sadama korvpalliklubi lõi käed viis aastat tagasi suvepealinna tiimi rivistusse kuulunud 23aastase ja 192 sentimeetri pikkuse ääremängija Robert Valgega, kes vahepeal on jõudnud pallida kolmes Hispaania klubis ja Tartu ülikooli esinduseski.

Vastse täiendusega on Pärnu tiimil 12 mängijat algavaks hooajaks koos.

Taaralinna tiimi kuulus Valge mullu, enne seda avanes tal võimalus mängida Hispaanias Quesos Cerrato de Palencia, Plasencia Extremadura ja San Pablo Inmobiliaria Burgose meeskonnas.

“Suvi on kummaline olnud – trenni on kõvasti tehtud, aga pakkumisi on nappinud. Nüüd on juba september käes ja klassikuid tsiteerides: “Parem on ikka mängida kui diivani peal vedelda”,” vahendas Pärnu tiimi pressiteenistus Valge mõtteid. “On alati hea tulla võistkonda, kuhu sind tahetakse: ma tean Heikot (peatreener Heiko Rannula, toim) ja tema teab minu plusse ja miinuseid. And last but not least (peale selle, toim), Mihkel Kirves lubas mulle suvel korvpallikodus oma rahast juurde panna, kui ma Pärnusse mängima tulen, nii et loodetavasti peab lubadusest kinni.”

Pärnu korvpallimeeskonna mänedžeri Johan Kärbi sõnutsi oli mõlemal poolel huvi käed lüüa.

“Tema kuulas maad ja meie otsisime 12. mängijat,” ütles Kärp. “Igal juhul on ta väga hea täiendus: Robert on väga hea skooritegija ja meil oli head viskajat vaja. Pealegi on ta Pärnus mänginud ja on peatreenerile väga hästi teada.”

Lõppenud hooajal Tartus koduse liiga suurimate korviküttide sekka tõusnud Valgel on sel suvel võimalus kanda kinnitada Eesti koondises. Eesti-Läti liigas kerkis ta 18,1 punktiga eelmisel hooajal paremuselt kolmandaks skooritegijaks.

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnal on homme ja ülehomme sõpruskohtumine Lätis Liepāja tiimiga. Siis pääseb täna kaaslastega esimese trenni kaasa tegev Valge pärnakate eest taas väljakule.

Enne Eesti-Läti ühisliiga avavooru on Pärnu tiimil plaanis veel kaks kontrollmängu Valmiera tiimiga ja osaleda miniturniiril Kadrinas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles