Sisukord
Pärnu Postimees
Paberleht

Mäetoal küpseb sadu arbuuse ja meloneid

3 min lugemist
Indrek Teori jutu järgi kipuvad inimesed arbuuse üle kastma.  FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kabriste külas Mäetoa talus toimetav pereettevõte kasvatab tavapäraste köögiviljade nagu kartuli, kapsa, tomati kõrval Eesti põldudel-peenardel haruldasi arbuuse ja meloneid.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Samal ajal kui pereisa Oskar ja pereema Ivi taamal põllul usinalt tööd teevad, leiab nende poeg Indrek Teor ühel kiirel päeval pool tundi rääkida, kuidas kasvatada meie kliimas eksootilisi vilju, mida Mäetoal valmib koguni sadu.

Aastaid tagasi kasvatas pere Audru mail arbuuse peamiselt oma tarbeks, kuid  alati tekkis probleem, et neid ei jagunud tuttavatelegi. Turuletilegi jõudis ainult paar vilja. “Kuna nõudlust oli, otsustasimegi neid rohkem kasvatama hakata,” lausub perepoeg. Tänavu istutati koguni 1000 arbuusitaime, turule võetakse iga päev ühes 30 vilja.

03.09.2020 05.09.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto