Pärnumaalt jõuab virtuaalkaardile 30 sünnipaika (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Ajaloo- ja kultuuritegelaste sünnipaikade virtuaalkaardile lisandunud nelja seni tähistamata olnud koha hulgas on Lemsi küla, kus Theodor Saarele pühendatud mälestuskivi avamisel oli kohal projektijuht Peeter Volkonski.
Ajaloo- ja kultuuritegelaste sünnipaikade virtuaalkaardile lisandunud nelja seni tähistamata olnud koha hulgas on Lemsi küla, kus Theodor Saarele pühendatud mälestuskivi avamisel oli kohal projektijuht Peeter Volkonski. Foto: Silvia Paluoja

Lavastaja, näitleja ja laulva muusikuna tuntud Peeter Volkonski võttis paar aastat tagasi endale vastutusrikka ülesande koostada virtuaalnäitus Eesti kultuuri- ja ajalootegelaste sünnipaikadest, mida on vähemalt 300.

Lõpusirgele jõudnud missiooni, „Sünnipaikade” projektiga on lisandunud neli tähist, neist üks Pärnu maakonnas Kihnus, kus Lemsi külas on nüüd tähistatud ühe tuntuma kihnlase, 20. märtsil 1906 ilmale tulnud Theodor Saare sünnikoht Kaerametsa talus. Teel sinna peatus projekti eestvedaja Audrus, mille köstrimajas oli 22. novembril 1845 sündinud helilooja Aleksander Saebelmann Kunileid. Kirikaias on talle püstitatud mälestuskivi.

Kihnus me vürstisoost Peeter Volkonskiga 29. augusti õhtul enne tema saarelt ärasõitu jutlesimegi.

Alustasite „Sünnipaikade” projektiga 2018 ehk kaks aastat tagasi. Millest tekkis selline mõte?

Mõte tuli teeäärsetest viitadest, mis juhatavad kellegi sünnikohta. Ja sellest, et üle 20 aasta olen käinud Tartust Viljandisse kultuuriakadeemiasse loenguid lugemas ja sõidan iga nädal kaks korda mööda pruunist viidast „Jaan Tõnissoni sünnikoht 3 km”.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles